duminică, 13 ianuarie 2013

La (a doua) aniversare



Timpul trece! Sunt onorata si multumita sa particip la aniversarea a 2 ani de activitate in consultanta pentru alaptare, La Leche League Bucuresti. Luna de luna am avut placerea sa constat ca numarul mamelor prezente la intalnirile organizate este in crestere, dar am fost si impresionata deoarece unele dintre ele au experimentat o serie de probleme complicate si  delicate in ceea ce priveste alaptarea. Este frumos si incurajator sa observi din luna in luna cum bebelusii devin copii, sa-i vezi cum au crescut armonios, sanatos.
 
Munca mea continua cu mamele care doresc sa alapteze depinde de cum abordez intelegerea provocarilor si bucuriilor alaptarii. Multitudinea de e-mail-uri, multe ore de conversatii telefonice si dese discutii cu mame mi-au dat ocazia sa aud intrebarile si grijile lor in ceea ce priveste alaptarea.
Ajutand mamele sa invete despre alaptare, despre a fi mame, despre a fi ele insele, despre bebelusul lor m-a determinat sa incep sa le ascult si sa aud cu adevarat ce doresc sa transmita. Sunt mult mai capabila sa castig atentia mamei daca ea se simte ascultata si respectata, acceptata pentru ce este ea si pentru ceea ce face, chiar daca eu cred ca as face unele lucruri diferit. 

La intalnirile LLL mamele gasesc respect pentru abilitatile si alegerile lor. Pe termen scurt, sprijinul acordat mamelor le ajuta sa se simta bine ca este alegerea lor si ca experienta alaptarii va fi benefica. Pe termen lung, doar plantam o samanta care va creste in viitor.

LLL nu inseamna perfectiune, are mult de munca. Dar, creste pe an ce trece, cu ritm scazut, dar sigur. Eu cred in LLL si personal fac tot posibilul pentru ca aceasta crestere sa fie armonioasa, sanatoasa si benefica.

Alaptarea va fi intotdeauna optima pentru bebelusi si copii. Lichidul de aur al speciei noastre este o resursa naturala ce nu poate fi ignorata. Aceasta resursa vine in ambalaj atractiv, refolosibil, imediat disponibil, la temperatura potrivita, cu toti nutrientii necesari pentru a satisface nevoile bebelusului/copilului, cu elemente protectoare ce cresc sansele bebelusului/copilului la o mai buna sanatate.

Alaptarea ofera si putere mamei, dar nu acea putere definita de societate insemnand autoritate, bani, bunuri materiale samd. Este puterea data de abilitatea de a crea viata, de intimitate, de atasament, de tandrete, de incredere ce da calitate si sens vietii.

Fiti alaturi de LLL intr-un mediu in care invatam, impartim, simtim, purtam in ziua de sambata 26 ianuarie 2013, in sediul Naste cum simti si Poarta-ma strada Episcopul Chesarie nr. 6, intre orele 17.30 si 19.30. Purtati cu voi amintirile care va leaga de LLL si veniti sa sarbatorim!

Multumirile mele pentru mamele care au impartasit din experienta lor, pentru mamele care ajuta la cresterea LLL, pentru mamele care sustin LLL si pentru toti cei care considera ca au pus o piatra de temelie la ce inseamna LLL Bucuresti!!!!


Va astept cu drag sa ne revedem!