duminică, 6 martie 2011

Postarea lunară "Mami, alăptează-mă!" - martie 2011: Alăptarea în familie - străbunica, bunica, mama, fiica

Cum blogosfera mămicească a postat multe articole interesante despre alăptare, m-am gândit că ar prinde bine multor mămici să citească lunar experienţele, gândurile, ideile altor mămici, referitoare la alăptare.

Începând cu luna ianuarie 2011 deschid seria de postări blogosferice "Mami, alăptează-mă!" (cine cunoaşte "Carnival of breastfeeding" de pe alte plaiuri blogosferice, ştie cam despre ce este vorba). Fiecare lună a anului va beneficia de o temă/un subiect/o idee/un topic despre alăptare, iar în ultima zi a lunii va fi postată pe blogul personal, apoi va avea legătură cu link, aici, pe primul blog dedicat alăptării din România.

Doresc să afle cât mai multe persoane despre adevăratele provocări ale alăptării, despre experienţele proprii, pentru că uneori ştim teoria, dar nu o putem aplica sau este contrazisă de părerile binevoitoare ale celor din jur.
Vor fi binevenite postările care sunt scrise corect gramatical şi ating subiectul propus lunar.

Sunt bineveniţi şi sponsori, doar acei care nu încalcă Codul internaţional de marketing al substitutelor de lapte matern
pentru a aprecia cea mai cea postare.

Și cum în luna martie celebrăm femeia/mama într-o anumită zi, m-am gândit că ar fi frumos să ne amintim despre istoria alăptării în familie, de-a lungul a mai multor generații.

Așa că aștept cu drag postările voastre în ziua de 31 martie 2011!!!!! (aici, pe blog sau pe e-mail laptematern@yahoo.com)

4 comentarii:

  1. Eu citesc cat pot de des acest blog. Ma intreb cum o sa reactionez cand o sa nasca sotia mea si o sa alapteze! felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Costin, ma bucur ca citesti! Vei fi un tatic informat si vei sprijini mamica.
    Rolul tatalui in alaptare este foarte important!
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Servus . . . Eu nu am mancat lapte de la sanul mamei mele pentru ca nu mi-a placut, nici acum nu imi place laptele, dar am alaptat si alaptez . . .
    http://visedulci.blogspot.com/2011/03/mamico-alapteaza-ma-experienta-mea.html

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am fost alaptata de mama patru luni exclusiv apoi inca doua luni pana mama a pierdut laptele cum spune ea fiindca s-a intors la munca. apoi a urmat lapte de vaca si mancarea. pe baietelul meu il voi alapta cu drag cat va dori si cat voi putea si imi doresc sa fie drumul lung inainte. este una dintre cele mai frumoase experiente ale vietii mele.

    RăspundețiȘtergere