duminică, 29 iulie 2012

Postarea "Mami, alapteaza-ma!", luna iulie 2012 - Ce experienta frumoasa!

Pentru ca e vara calda, vacanta e scurta si saptamana viitoare va fi dedicata alaptarii, mi-ar placea sa postati pe blogurile personale, fix in data de 31 iulie 2012, fotografii cu copii alaptati oriunde, oricand - asa cum isi doresc ei, insotite de un slogan pro-alaptare.





vineri, 27 iulie 2012

Săptămâna Mondială a Alăptării, 2012 - București


Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare (ANNA) se alătură seriei de manifestări prilejuite la nivel mondial de Săptămâna Internațională a Alăptării, în perioada 1-7 august 2012. Evenimentul se află la a douăzecea aniversare și își propune creșterea conștientizării, la nivel național și global, a importanței alăptării.

Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare, IBFAN România și La Leche League România vor organiza în București următoarele evenimente:

2 August 2012

17:00 – 20:00

Sala de conferințe Codecs

Str. Agricultori nr.37-39, București O conferință pentru părinți si cadrele medicale care activează în domeniul perinatal – speakerii acestui eveniment sunt specialiști (medici pediatri, moașe, psihologi, consultanți și consilieri în alăptare).Subiecte ce vor fi discutate: alăptarea în sarcină, alăptarea copilului adoptat, alăptarea în tandem, alăptarea peste despre doi ani, alăptarea prematurilor, diferențe între laptele matern și laptele praf, importanța colostrului și a alăptării în maternitate în primele zile, necesitatea rooming-in-ului).Impreună cu partenerii evenimentului se va organiza o tombolă cu premii substanțiale.

6 August 2012

09:00 – 11:00

Piața Victoriei – Piața Universității Marș de protest și de awareness pentru instituirea rooming-in-ului în toate maternitățile din București – „NU separării copilului de mamă în maternitate!”La acest marş sunt aşteptate 100 de persoane care vor milita paşnic pentru drepturile copiilor şi ale mamelor cu pancarde cu mesaje sugestive.
LE: Marsul de protest și de awareness pentru instituirea rooming-in-ului în toate maternitățile din București – „NU separării copilului de mamă în maternitate!”, a fost amanat din motive de ........primarie. Inca nu avem acordul pentru acest protest!!
Deci, luni 6 august 2012 nu protestam!!




7 August 2012

10:00 – 18:00

Curs de formare a personalului medical în alăptare – se adresează cadrelor medicale care își doresc să parcurgă și să-și însușească informații noi despre lactație, de la consultanți în lactațieacreditați internațional, medici pediatri, psihologi.

De asemenea, sub umbrela Săptămânii Internaţionale a Alăptării, partenerii ANNA vor organiza și în alte oraşe din ţară (Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Baia Mare, Timişoara, Alba Iulia) acțiuni și evenimente cu scopul conștientizării importanţei alăptării.

Parteneri eveniment: IBFAN (The International Baby Food Action Network), La Leche League Romania, Asociatia BebeBienvenu, NastecumSimti, Pravalia Parintilor, Poarta-ma!, Leagănul Vieții, Cuibul Berzelor, EusiBebe, Perne de Alaptat, LiluTesa, Academia Heidi.















vineri, 20 iulie 2012

Intâlnirea La Leche League Bucuresti, iulie 2012




Mama care alăptează plănuieşte să se întoarcă la serviciu şi va fi departe de copilul ei o anumită perioadă de timp. Se nasc o serie de întrebări: cum pot face întoarcerea mea la serviciu mult mai uşoară? cât de des e necesar să mulg lapte matern? îmi va scădea producţia lactată? se va înţărca copilul?

Acest subiect de interes, pe langă multe altele, va fi discutat la întâlnirea La Leche League Bucuresti,  vineri, 27 iulie 2012, între orele 18.30 şi 20, în Parcul Izvor, pe partea parcului paralelă cu Facultatea de Biologie.

Dacă veniţi la  întâlnire, vă  rog, asiguraţi-vă că aveţi cele necesare aşezării pe iarbă.

Pentru mai multe amănunte sunaţi la 0722509939, Rox.

duminică, 15 iulie 2012

Săptămâna Mondială a Alăptării 2012

Sursa: http://worldbreastfeedingweek.org/

Bine aţi venit la Săptămâna Mondială a Alăptării 2012!

Este timpul să acţionăm după 10 ani de strategie globală şi 20 de ani de sărbătorire a Săptămânii mondiale a alăptării!

Cu 20 de ani în urmă WABA a lansat pentru prima oară “Săptămâna mondială a alăptării” printr-o campanie cu tema: "Iniţiativa Spital Prieten al copilului". S-au întâmplat multe în aceşti 20 de ani, de aceea, este timpul să sărbătorim, şi, de asemenea, să privim înapoi, să înţelegem ce s-a întâmplat şi de ce. Apoi, să planificăm ce putem face pentru a sprijini toate femeile să-şi hrănească optim sugarii şi copiii.

Obiectivele mondiale

1. Revenirea la ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani privind hrănirea sugarilor şi copiilor.

2. Sărbătorirea succeselor şi realizărilor la nivel naţional, regional şi global.

3. Evaluarea stării de punere în aplicare a “Strategiei globale pentru hrănirea sugarilor şi a copiilor”.

4. Acoperirea lacunelor rămase în politica şi programele dedicate alăptării.

5. Atragerea atenţiei publicului asupra politicii si programelor dedicate alăptării.

Ce este strategia globală?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF au elaborat în comun şi au lansat “Strategia globală pentru hrănirea sugarilor şi a copiilor” în 2002, reafirmând cele patru obiective stabilite în 1995 prin declaratia Innocenti şi prin stabilirea unor obiective suplimentare.

“Strategia globală pentru hrănirea sugarilor şi a copiilor” a identificat o nevoie clară de practici optime de alimentare a copilului în reducerea malnutriţiei, precum şi a sărăciei.

Se bazează pe o abordare a drepturilor omului şi solicită dezvoltarea unor politici naţionale privind hrănirea sugarilor şi copiilor. Aceasta oferă îndrumări cu privire la modul de a proteja, de a promova şi de a susţine alăptarea exclusivă pentru primele 6 luni şi continuare ei timp de 2 ani sau cât mama şi copilul doresc, alături de o alimentaţie complementară adecvată şi corespunzătoare începând de la vârsta de 6 luni.

Cum şi de ce ar trebui să monitorizăm implementarea strategiei globale?

În 2004 - 2005 IBFAN, unul dintre partenerii de bază WABA, a lansat “World Breastfeeding Trends Initiative” (WBTi), pentru a urmări, a evalua şi a monitoriza punerea în aplicare a strategiei globale.

Potrivit Raportului UNICEF despre copii din 2011, 136,7 milioane de copii se nasc în toată lumea şi doar 32,6 % dintre ei sunt alăptaţi exclusiv în primele 6 luni. Conform evaluării WBTi în 40 de ţări, cele mai multe nu au o politică eficientă cu un buget adecvat pentru punerea în aplicare. Pentru a putea să crească rata alăptării este importantă evaluarea politicii şi programelor, precum şi să se acţioneze conform lor.

În Bucureşti, Săptămâna Mondială a Alăptării va fi sărbătorită în perioada 1-7 august 2012 prin organizarea unor evenimente speciale de către Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare, IBFAN, La Leche League Bucureşti.

Revenim cu amănunte cât de curând!