vineri, 7 februarie 2014

EDUCATION IN LACTATION - 90 hours Training Course (IBCLC)

Asociația Consultanților în Lactație din România reunește consultanții în lactație certificați internațional și are ca scop promovarea alăptării, prin oferirea informațiilor corecte de către persoanelor specializate în acest domeniu.

AGENDA CURSULUI

Sesiunea I

(12-16 februarie): 8:00-18:30

Sesiunea II

28 februarie: 17:00 – 20:00 1-4 martie: 8:00-18:30 5 martie: 8:00 – 15:00

În data de 5 martie 2014, ora 18:30 va avea loc conferința de presă pentru celebrarea Zilei Internaționale a Consultantului în Lactație.

LOCAȚIA EVENIMENTELOR

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie S. Curie” din București (Bd. C-tin. Brâncoveanu nr. 20, sector 4), cu sprijinul Asociaţiei “Inima Copiilor”.

SPEAKERI

Sesiunea I (12 – 16 februarie 2014) va fi susținută de specialiști români din diverse domenii medicale (neonatologie, pediatrie, psihologie, maternologie, etc.)

Sesiunea II (28 februarie – 5 martie 2014) va fi susținută în totalitate de Veronique Darmangeat (Franța), consultant în lactație certificat internațional, IBCLC, din 2005, recertificat în 2010, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul alăptării, trainer internațional, cu numeroase apariții la televiziunile franceze.

Câteva evenimente la care a participat Veronique Darmangeat:

Workshop în deschiderea Conferinței ELACTA, aprilie 2014

Atelier-conference pour les Journes de Doulas de France, mai 2013

Conferința “Allaiter et reprendre une activite profesionnelle”, Franța, martie 2013

Conference pour le colloque Lactea, Allaiter et reprendre le travail, septembrie 2012

Conference pour les journees des Doulas de France, sur la theme Allaitement- savoir s(apostrof) ecouter, mai 2012

Webinarii organizate de ILCA, ianuarie 2012

Congresul VELB & ILCA – Basel, 2010

SUBIECTE ABORDATE

Subiectele abordate sunt în conformitate cu Exam Blueprint, ghidul IBLCE (International Board of Lactation Consultants Examiners) referitor la tematica cursului.

Detalii aici: http://iblce.org/wp-content/uploads/2013/08/iblce-exam-blueprint.pdf

TAXA DE PARTICIPARE

350 euro, pentru înscrierea până la 24 ianuarie 2014

400 euro pentru înscrierea după această dată

Grupurile de minim 4 persoane beneficiază de taxa de 350 euro/persoană până la data începerii cursului.

300 euro pentru participarea la curs prin sistemul de Telemedicină existent în Spitalul Marie Curie: Solutie telemedicina spitalul Marie Curie Bucuresti

ÎNSCRIERE ȘI DETALII DE PLATĂ

Înscrierile se fac pe site-ul ACLR – www.aclr.ro și pe site-ul www.zilelemedicale.ro

Înscrierea on-line trebuie să fie urmată în maxim 3 zile de plata a minim 50% din valoarea taxei de participare.

Plata se face în lei la cursul BNR din ziua plății, în contul IBAN RO64BACX0000000586418000, deschis la Unicredit Țiriac Bank, beneficiar SC ELLA TRAVELAND SRL, CUI RO17330445, cu mențiunea “taxa de participare curs lactație 2014”, specificând numele întreg al titularului. Formularul și dovada plații vor fi transmise pe e-mail sau fax la datele de mai jos.

SECRETARIAT ORGANIZATORIC Ella Congress & Events Tel.: 021 315.65.11, tel/fax: 021 315 65 37, e-mail: office@ella.ro. Persoană de contact: Ana Maria Chiriac – 0748100281

Alăptarea este foarte importantă! Deși este un act natural, are nevoie să fie învățat. Astfel, a apărut nevoia specializării în domeniul lactației și dedicării unui specialist misiunea de a informa și ajuta mamele care alăptează.

Consultantul în Lactație Certificat International (IBCLC, International Board Certified Lactation Consultant) este o persoană medicală specializată în managementul clinic al lactației și alăptării. Un IBCLC este certificat de International Board of Lactation Consultant Examiners- IBCLE, aderă la un standard de practici și un cod de etică. Poate lucra în spitale, în secții de neo-natologie, pediatrie, medicină de familie, în clinici private, în cabinete. Dintre ROLURILE unui consultant în lactație IBCLC amintim: -susținerea și promovarea alăptării; -intervenții practice în probleme legate de alăptare; -în colaborare cu familia și echipele medicale, asigură cu profesionalism o susținere multidisciplinară a alăptării.

Toate aceste roluri sunt conforme unui set de standarde, a unui cod etic și a unui scop profesional bine-definit. Un curs academic de 90 de ore de Educație în Lactație este necesar tuturor celor care doresc să se înscrie la programul de certificare al IBLCE (International Board of Lactation Consultants Examiners). Scopul certificării IBLCE este evaluarea cunoștințelor și abilităților cognitive necesare pentru performanța eficientă a unui Consultant în Lactație Certificat International începător.

Pentru a putea susține examenul de certificare IBLCE, candidații trebuie să aibă studii și experiență clinică în următoarele domenii:

1. Studii de știinte medicale (candidatul să fie cadru medical sau să dețină cunoștințe medicale minime demonstrate prin efectuarea anumitor cursuri)

2. Experiență clinică în lactație (minim 1000 de ore);

3. Educatie în lactație (absolvent în ultimii 5 ani a unui curs de lactație de minim 90 de ore)

Deoarece ne dorim să creștem rata de doar 12,6% a alăptării exlcusive din România, începem cu un program de formare a cât mai multor consultanți în lactație. Astfel, aceștia vor putea oferi informații corecte și vor putea ajuta practic cuplul mamă-copil în inițierea și menținerea alăptării. Consultantul în Lactație este un membru important al echipei medicale care intervine în îngrijirea mamei și copilului, este indispensabil în maternitățile și secțiile de nou-născuți care susțin alăptarea, este necesar în clinici și cabinete. De aceea, vă așteptăm să ne fiți alături la cursul EDUCATION IN LACTATION – 90 Hours Training Course.

Un comentariu:

  1. Sincer? interesant dar scump( inca 400 euro si recoltam celule tem), va rog anuntati-ma si pe mine daca aveti ceva similar dar mai accesibil. http://pentrutinemami.blogspot.ro/
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere