miercuri, 23 aprilie 2014

Intalnirea La Leche League Bucuresti, aprilie 2014

Misiunea La Leche League este de a ajuta mamele sa alapteze prin sprijin de la mama la mama, incurajare, informare si educatie, precum si de a promova o mai buna intelegere a alaptarii ca un element important in dezvoltarea sanatoasa a copilului si a mamei.

Alaptarea este naturala, dar, uneori este o arta care se invata. Participa la o intalnire La Leche League si vei putea vedea alte mame care alapteaza.

Intalnirile sunt conduse de consultanta acreditata La Leche League care si-a alaptat copilul si a finalizat un program de instruire. Consultanta impartaseste cunostintele ei despre alaptare, incurajeaza mamele sa isi povesteasca experientele si ajuta la intelegerea filozofiei La Leche League.

Majoritatea femeilor au nevoie, in scopul de a alapta, de informații corecte si de o persoana care sa ii ofere sprijin si incurajare. O intalnire tipica LLL permite timp pentru intrebari si recomandari de la mama la mama intr-o atmosfera calda si de sustinere.

Mamele si viitoarele mame care au intrebari si preocupari legate de alaptare pot contacta consultantele La Leche League intre intalniri prin telefon sau e-mail.

Mamele care alapteaza, mamele interesate de alaptare, gravidele si viitoarele mame sunt invitate sa participe la intalnirea lunara La Leche League Bucuresti, sambata, 26 aprilie 2014, intre orele 11.00-12.30 (rugam respectarea intervalului orar!!), in sediul Pronatalita, str. Hristo Botev nr.10, etaj 1, interfon 2.

Ca de obicei, bebelusii si copiii sunt bineveniti. Participarea este gratuita. La Leche League Bucuresti accepta donatii in vederea furnizarii de informatii catre mamele interesate (sala, carti, reviste, pliante, traduceri, bannere samd). Va multumim!!!

Pronatalita este visul implinit al Ramonei Rosu (specialist in programe prenatale). Aici, intr-un cadru familiar si cald, mamici, gravide si "domni tatici" gasesc activitati si specialisti ce contribuie la armonia familiei.

Puteti participa la:

- Curs pentru viitori parinti (Lamaze) – pregatiti pentru nastere si noul rol de parinte.

- Curs de prim ajutor - nou nascuti si copii - cu Diana Baciu, medic pediatru rezident - Spitaliul Marie Curie, Bucuresti.

- Gimnastica prenatala - pentru o sarcina usoara.

- Gimnastica Pilates - abdomen plat, redefinire musculara; pentru mamici, tatici si nu numai; recomandat postnatal.

- Masaj terapeutic prenatal - stare de bine=sanatate.

- Masajul bebelusului (developmental baby massage) - dezvoltare armonioasa, somn linistit, famile mai fericita.

- Pilates pentru copii.

- Art-terapie, autocunoastere si dezvoltare personala prin arta pentru copii si adulti. Alaturi de aceste activitati constante, la Studio Pronatalita, periodic se organizeaza workshop-uri si intalniri cu teme si subiecte de interes pre si post-natal (consiliere in alaptare,clubul parintilor textilisti, cursuri de gimnastica perineala, workshop de comunicare nonviolenta etc.

LLLI este o organizatie non-profit formata din voluntari, fara interese politice sau religioase, specializata in furnizarea de informatii, de incurajare si sprijin in alaptare pentru viitoare mame si mame, precum si pentru angajatii din domeniul pediatriei.

LLL considera ca alaptarea este cel mai sanatos mod de hranire a copilului si recunoaste beneficiile importante asupra sanatatii.

Toate mamele au dreptul sa faca o alegere pe deplin informata cu privire la modul in care isi vor hrani copiii si vor fi pe deplin sustinute in aceasta alegere.

Toate mamele au dreptul de a primi informatii clare si impartiale pentru a le permite sa faca o alegere in cunostinta de cauza cu privire la modul in care isi vor hrani si ingriji copiii. Personalul medical nu va discrimina nicio femeie referitor la modul de alimentatie ales si o va sprijini pe deplin atunci cand ea face alegerea.

Moasele, asistentele medicale de la neonatologie au responsabilitatea primara de a sprijini mamele care alapteaza si de a le ajuta sa aiba o experienta pozitiva in alaptare.

Doar consultantele formate si acreditate de La Leche League International sunt autorizate sa reprezinte si/sau sa vorbeasca in numele La Leche League International.

Un comentariu: