vineri, 7 noiembrie 2014

Alaptarea de la A la Z - o intalnire pentru viitoarele si proaspetele mamici!


Doar o mamica din 10 continua sa-si alapteze bebelusul pana la varsta de sase luni, arata un studiu UNICEF. Desi majoritatea mamicilor incep sa alapteze inca din maternitate, o data ajunse acasa multe dintre ele abandoneaza alaptarea din cauza problemelor sau miturilor si informatiilor gresite si invechite, precum "Nu am suficient lapte" sau "Laptele meu nu este bun!".

Echipa BluParty isi doreste ca fiecare viitoare mama sa fie pregatita sa-si alapteze copilul si organizeaza Sambata, 15 noiembrie, de la ora 11:00 la 14:00, evenimentul Alaptarea de la A la Z.

Participarea se face pe baza unei invitatii gratuite solicitate pe www.bluparty.ro.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile (aproximativ 40 de persoane).

Viitoarele si proaspetele mamici, dar si taticii, vor afla in direct de la specialisti in lactatie care sunt beneficiile alaptarii, vor viziona documentarul "Indraznesc sa alaptez", primul documentar romanesc despre nasterea in sistemul sanitar national, si vor participa la discutiii libere si sesiuni de intrebari si raspunsuri pentru orice nelamurire legata de alaptare.

Scopul atelierului este imbunatatirea ratei alaptarii printre proaspetele familii din Romania, care momentan se afla la 12.6%, una din cele mai mici din Europa.

Vor fi prezenti ca speakeri si gazde:

• Aniela Petreanu este actrita, doula, mama a unui baietel de 5 ani, care a a fost alaptat timp de un an si 9 luni. Aniela este insarcinata in 8 luni si le va prezenta viitoarelor mamici importanta alimentatiei copilului cu lapte matern.

• Irina Thiery este producator de film, presedinte al Asociatiei Lion Mentor si producator al documentarului pe care il vom viziona, "Indraznesc sa alaptez", primul documentar romanesc despre nasterea in sistemul sanitar national.

• Roxana Dudus este consultant in lactatie al Organizatiei Mondiale " La Leche League" si scrie pe blogul Mami, alapteaza-ma!, primul blog din Romania dedicat exclusiv alaptarii, unde puteti afla raspunsul la orice intrebare sau dilema pe tema alaptarii.

• Dr. Ilinca Tranulis, Medic Rezident Pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București și consultant în alăptare acreditat internațional (IBCLC) din 2011, va vorbi despre mentinerea si cresterea secretiei de lapte.

Cateva dintre cele mai cunoscute bloggerite mame din spatiul online din Romania vor fi si ele prezente pentru a face schimb de experienta cu participantii.

Subiectele discutate in timpul atelierului:

1. Efectele practicilor medicale de nastere asupra alaptarii

2. Primele ore dupa nastere

3. Icterul

4. Demolarea miturilor si a informatii gresite sau invechite "Nu am suficient lapte.", "Laptele meu nu este bun."

5. Puseele de crestere

6. Colicile la copilul alaptat

7. Diversificarea (introducerea solidelor) si continuarea alaptarii

8. Cand NU este contraindicata alaptarea (medicamentele in alaptare)

9. Beneficiile alaptarii pentru mama si copil.

„Alaptarea este primul drept al copilului. Este cel mai frumos si sanatos cadou pe care il fac copiilor mei si pasaportul lor pentru sanatate! Sunt foarte constienta de beneficiile pe termen lung ale alaptarii si de aceea sunt pregatita pentru inca aproape doi ani de alaptat. Sunt adepta alaptarii la cerere si recunosc ca e o arta alaptatul si, ca orice arta, cere sacrificii.

Dar cat inseamna raportat la intreaga ta viata un an, chiar doi? Mi-am raspuns ca ai mei copii merita asta. Pentru ca alaptarea le asigura cantitatea optima de nutrienti, anticorpi si dragoste.

Am aprofundat cunostintele in privinta alaptarii in intalnirile La Leche League coordonate de consilier in alaptare Roxana Dudus, iar anul acesta la conferintele sustinute de Jack Newman la Bucuresti. Sunt o sustinatoare ferventa a alaptarii si imi doresc sa fiu un exemplu de rabdare si incredere pentru viitoarele mamici astfel incat sa creasca numarul bebelusilor alaptati, si, deci, sanatosi si vigurosi!" povesteste Aniela Pietreanu.

„Laptele de mama asigura sanatate pe termen lung, beneficiar fiind copilul inclusiv in viata de adult. Organizatia Mondiala a Sanatatii atesta faptul ca alaptarea reprezinta un mod inegalabil de a furniza hrana ideala pentru cresterea si dezvoltarea copilului, si imediat dupa nastere nou- nascutul sa fie pus pe pieptul mamei deoarece sugarul este apt sa suga imediat dupa nastere.” adauga Alexandra Timofte, organizator al atelierului si consultant in petreceri pentru copii la BluParty.
__________________________________________________________________________________
Data intalnire: 15.11.2014, orele 11:00-14:00 Intrarea este libera, participarea se face pe baza unei invitatii gratuite solicitate pe www.bluparty.ro.

Cui se adreseaza: Viitoarelor mamici, proaspetelor mamici si chiar si taticilor
Locatia: Skybar, Calea Dorobanti nr. 155, et. 5
___________________________________________________________________________________
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati:

Alexandra Timofte, consultant in Super petreceri pentru copii

Email: alexandra.timofte@bluparty.ro

Tel: 0728 119 972

Un comentariu:

  1. Buna, puteti gasi articole de copii si articole sportive pe www.sports-gear.ro, la preturi reduse!

    RăspundețiȘtergere