vineri, 15 ianuarie 2010

Grup de sprijin (şi încurajare) pentru alăptare - ediţia a 4 a

"Sunt Darie şi sunt dependent. Am venit la acest grup pentru că nu vreau să-mi spună nimeni când să mă las. Eu ştiu mai bine.
Sunt David şi… sunt dependent. Mulţumesc pentru înţelegere!
Sunt Natalia şi de 3 luni sunt “curată”. Pe bune, nu m-am atins! Dar 2 ani şi 11 luni am fost addicted. Era foarte bine. Şi acum e foarte bine. Îmi doresc să vă pot spune cât de bine este. Dar trebuie să simţiţi, să fiţi acolo, să trăiţi asta. Eu votez pentru dependenţă!Dependenţa de lapte matern!"

Noul grup se anunţă provocator şi plin de surprize! Ai această dependenţă? Vino la "Alăptarea Anonimă" şi noi “facem” auzit numele tău! Nu există jenă sau critică. Avem în schimb încurajări, informaţii, comunicare, bucurie şi căldură (şi prin pardoseală – mulţumim Ilinca şi Dan!).

De ce facem asta?
Am întâlnit un medic renumit care mi-a spus:
“-Trebuie să daţi şi lapte praf copilului, altfel nu va creşte suficient! Iar Vacana, ăsta nou, este cel mai bun! Ah, a făcut pete roşii, luaţi-i HA, e perfect! ” … Maria avea 1 lună şi un pic…
E trist că am primit sfatul ăsta de la un medic pediatru, de un renume naţional, în care aveam încredere…
“- Trebuie să diversificaţi la 3, cel mult 4 luni. Altfel acest copil va refuza orice alt aliment. E riscul dvs., dar faceţi un rău copilului…” – un medic de familie, împreună cu o asistentă pe care am descoperit-o, surprinsă, pe un dvd realizat de Dana Nălbaru (sunt sigură că era pusă acolo cu cele mai bune intenţii, dar a dat prost!).
E stupid…
“- Nu există sugar care să nu necesite lapte praf!” zic ei, neonatologii din unele maternităţi bucureştene, în ciuda tuturor informaţiilor pe care ar trebui să le cunoască…

Noi credem în schimbare! Schimbarea o putem face noi, părinţii, medicii care sprijină alăptarea, toţi cei care vor să se implice în promovarea alăptării în România!

Aştepţi un copil şi vrei să fi pregătită pentru a-l hrăni natural?
Ai deja un copil şi vrei să ne împărtăşeşti experienţa ta pozitivă sau să discutăm despre dificultăţile întâlnite în alăptare?
Ai un copil alăptat care a trecut de un an, iar presiunea celor din jur pentru a-l înţărca te deranjează?


Consilierii:
Irina-Alexandra Popescu - educator prenatal certificat Lamaze, consilier pentru alăptare, doula; www.nastecumsimti.org

Roxana-Mirela Duduş - în formare pentru a deveni lider La Leche League; Mami, alapteaza-ma!

Diana Mateescu – creatoarea sling.ro; http://poarta-ma.blogspot.com

Ilinca Tranulis - medic pediatru;

Ramona Roşu - fiziokinetoterapeut, educator prenatal certificat Lamaze; http://www.gimnastica-gravide.ro/

Claudia Necula - psiholog clinician, consilier şi educator prenatal certificat Lamaze

te aşteaptă duminică, 24 ianuarie 2010, ora 17, in strada Pretorienilor nr.11 (zona Izvor).

16 comentarii:

  1. Va invidiez (pozitiv:P). Intalnire frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vine la fix intalnirea asta. Am o prietena draga mie in Bucuresti care trebuie sa nasca luna viitoare si sper s-o conving sa participe si ea la discutii. Abia astept sa o sun sa-i propun. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ralu' pai ...te asteptam........candva!
    @Nelly, perfect.
    Ii poti da nr. meu de telefon.
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru initiativa! La cat mai multi membri si cat mai multa informatie pentru mamicile din Romania! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Simona, asa speram si noi!
    Multumim frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. "sunt Lia si sunt tzitzicoholica. mami mi-a administrat prima doza la 3 ore de la nastere si de-atunci sunt addicted ca si voi. inainte trebuia ca mami sa ma duca la tzitzi. acum sa o vad numai si sar direct pe ea! nu conteaza ca e zi sau noapte, ca mi-e foame sau sete sau...nu, I need tzitzi all the time. daca e vreme buna poate, cine stie, o induplec pe mami sa ma ia intr-o excursie la bucuresti ca sa cunosc si alti dependenti ca mine. daca nu se poate, data viitoare sigur vom fi prezente. va pupam"

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos, ce frumos! Daca ma nimeresc in Bucuresti cand mai faceti reuniuni de astea vreau si eu sa vin. Brava brava pt initiativa, la multe succese!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma intristez adesea cand vad cat de generala e descurajarea alaptarii in Ro. Am crezut ca e o cauza pierduta. Cand o abordare gresita devine norma, eu sunt chicken: intorc spatele si plec, nu cred ca pot convinge ca poate fi altfel. Felicitari pentru initiativa! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Alexandra, nu doresti tu sa ne faci aceste "comunicate" pe viitor?
    @Dahnah, pai sa faci in asa fel incat sa te nimeresti!!Noi te primim cu drag!
    @mQQmica de pepitutz, cauza pierduta o credeam si eu, dar uite ca stand de vorba cu mame care imi scriu pe mail sau pe care le-am cunoscut prin intermediul blog-ului sau forumurilor etc speranta a crescut si pe cat putem, si cum putem, vom promova laptele matern!

    Multumim ca ne sunteti alaturi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari pentru tot ce faceti. Faina si aceasta initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim18/1/10

    Hello! Venim duminica. de-abia asteptam sa va revedem. Si noi suntem dependenti ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. eu mi-am alaptat fetita 1 an si 9 luni , iar medicul meu pediatru m-a incurajat foarte mult. 6 luni i-am dat excusiv lapte, iar intre 6 si 8 luni in proportie de 90 la suta, f putin ii dadeam cereale sau cate un pic de fructe. imi amintesc ca pediatra imi spunea sa nu arunc ;laptele doar pentru a-i p[utea da brocoli sau alte prostii beblusului.
    ma rog si la al doilea sa am destul lapte si tot asa fara probleme sa decurga totul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anais Anouk ma numesc, si eu tzitzi dependenta. Am 11 luni jumate si sunt hranita aproape exclusiv la san. In ciuda acestui fapt sunt foarte armonis dezvoltata, am crescut in inaltime ca o ciupercuta si sunt foarte supla (-2 kg fata de idealul varstei mele, ideal pe care cred ca l-au inventat producatorii de lapte praf ca altfel nu imi imginez de ce ar trebui sa am vreo 9,5 kg si sa arat ca o bila umflata). La asta se mai adauga si faptul ca din punct de vedere motoric si intelectual ii depasesc mult pe cei de varsta mea ;-))) si asta doar datorita lapticului de la mami...

    Insa mai vreau sa mentionez ca pentru mine tzitzi este doar o sursa de procurare a hranei. Ma arunc la ele doar cand imi este foame si niciodata nu o fac de alint sau doar de dragul de a mai trece timpul. Seara de cele mai multe ori merg la nani cu tata si nu am nevoie de tzitzi ca sa adorm (asta daca am mancat bine 2 tzitzi cu cateva minute inainte si sunt satula, altfel sare mami in sut).

    Mi-ar placea sa se intample si la Timisoara asemenea cercuri de "sugaci"...

    P.S. ne oferim sprijinul atat material cat si organizatoric ca asemenea intalniri sa aibe loc in toata tara!

    RăspundețiȘtergere
  14. Emesika :)) Anais: you're so addicted@!

    Thea astazi dupa ce am liuat-o in brate si am leganat- sarutand-o gales pe gat mi-a spus ca vrea tzotzi(3 ani si 5 luni). A pus gura si se facea ca trage. Am stat asa cateva mnute bune

    :))

    alalptez inca datorita sprijinului oferit de rox

    va felicit pentru initiativa! Avia astept pozele xoxoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  15. scz, dar nu mai vad tastele :( e 3 fara douazeci

    RăspundețiȘtergere
  16. @Germina, multumim!
    @Bianca, de abia astept sa va intalnesc iar!
    @Loredana, excelent! Si deduc ca ai un medic pro alaptare!E mare lucru!
    @Emesika, poate initiezi tu astfel de intalniri. Ce zici?
    @Balaceanu, "studiez problema"!
    @Brish, io mare lucru nu am facut, tu esti cea care ai avut dorinta si credinta in laptele matern!
    Ii era dor Theei!!!

    RăspundețiȘtergere