duminică, 10 ianuarie 2010

Lapte matern de vedetă (II)

Aniela Petreanu - actriţă în scenetele Grupului Divertis, îşi alăptează bebeluşul pe platourile de filmare. Micuţul Carol Andrei, îşi însoţeşte mămica la Buftea unde, de cele mai multe ori, între două scenete, îşi primeşte porţia de hrană naturală. "Il alăptez chiar pe platoul de filmare sau pun deoparte lapte pentru el", povesteşte Aniela.


Maia Morgenstern – 48 ani, actriţă, mama Evei Leea Cabiria, 4 ani şi a lui Tudor Aaron Istodor, 18 ani. Este deja stiut faptul ca Maia o lua pe Cabiria la teatru în perioada cât aceasta era foarte mică şi avea nevoie să fie alăptată.


Andreea Spătaru - manechin, vedetă tv, îşi alăptează fetiţa, Maria-Sofia; la doar o lună de când a născut într-un spital din statul american Florida, Andreea a revenit acasă, în timpul călătoriei cu avionul ea alăpta fetiţa din 3 în 3 ore.

Dana Războiu - vedetă tv, împreună cu fiul său, Victor, au reprezentat imaginea unei campanii pro-alăptare în anul 2004. Aceasta a declarat că ar vrea ca alăptarea să devină o modă în România. "Vreau să le asigur pe femeile din România că sunt convinsă că întemeierea unei familii şi naşterea unui copil nu împiedică realizarea unei cariere de succes. Să nu ne temem să avem copii şi să-i creştem sănătos", a mai declarat Dana.


Nicoleta Luciu - actriţă de telenovele, şi-a alăptat băiatul timp de 4 luni. "Nu îl mai alăptează. A avut lapte doar primele patru luni", a declarat o persoană apropiată Nicoletei.


Andreea Marin - vedetă tv, mama unei fetiţe, Ana Violeta, declara în revista „Viva”: „Sunt norocoasă: am dat jos în timp record kilogramele în plus, au fost vreo 22, şi asta pentru că am alăptat în primul rând, ceea ce înseamnă un consum serios de calorii, apoi pentru că, probabil, am un metabolism bun.”
“Am alăptat prima dată fără nici o problemă la 4 ore de la naştere, parcă ne cunoşteam dintotdeauna, aşa ne-am lipit una de alta. Mie nu-mi pasă de lumea modernă, nici de ideea preconcepută conform căreia, vezi Doamne, sânii se modifica din punct de vedere estetic. Cred că trebuie să ai o mare problemă ca viitoare mamă să te gândeşti la asta înaintea sănătăţii copilului tău. Vorbim aici de imunitatea pe care nu o poate capătă din altă parte, de porţia de sănătate necesară pentru o viaţă. De altfel, alături de UNICEF susţin cauza aşa numitelor Spitale Prieten al Copilului, în care alăptarea exclusivă, în cazul copiilor sănătoşi care nu necesită o îngrijire specială, este un principiu de bază.“



Roxana Iliescu
- jurnalist, mamă a 2 fetiţe - Teresa şi Ana Vanessa. După naşterea micuţei Vanessa, vedeta B1 tv s-a alăturat campaniei de promovare a alăptării, iniţiată de medicul Ana Culcer: "Am aflat de la doamna doctor Culcer cât de importantă este alăptarea. Din păcate viaţa ne aruncă prin toate părţile şi măcar prin alăptare să stăm câteva ore pe zi alături de copiii noştri."


Iulia Albu - mama Mikaelei şi soţia lui Mihai Albu, creatorul de încălţăminte. După naştere sânii ei i se păreau mult prea mari şi a avut nevoie de timp să se obişnuiască. “Am înţeles că în perioada de alăptare trebuie să fii cât mai relaxată şi liniştită şi să laşi deoparte activităţile care te solicită fizic. Există riscul de a nu mai putea alăpta copilul şi eu nu vreau să mi-l asum!", a declarat Iulia pentru Gardianul.



Mădălina Manole
- 42 ani, cântăreaţă, mama lui Petru jr., a început să piardă nopţile pentru că trebuie să se trezească des şi să-şi alăpteze băieţelul. Mădălina nu se plânge, ci se declară mai împlinita ca oricând.


Sanda Ladoşi - 38 ani, cântăreaţă, mamă a 2 copii, Bogdan şi Ioana, alăptaţi. “Cel mai mult m-am îngrăşat nu în timpul sarcinii, ci după ce l-am născut pe Bogdan. Nu mi-am refuzat efectiv nici o poftă, am mâncat orice, indiferent de oră, mai ales mâncare gătita şi prăjituri, toate acestea pentru a-mi alăpta aşa cum trebuie copilul”, a declarat Sanda.

Monica Columbeanu - manechin, mama unei fetiţe, Irina, alăptată timp de 6 luni. “În timpul sarcinii nu mă cântăream de teamă să nu intru în panică sau în depresie. Irinel s-a purtat cu mine excepţional, dar aşa este el mereu cu mine. Ar fi fost umilitor să mă trateze bine doar pentru că îi port copilul în pântece. Ca să dau kilogramele jos am făcut foarte mult sport, însă doar o lună. Când mi-am dat seama că arăt la fel ca înainte să rămân însărcinată, am renunţat la sport. Cred că a ajutat şi faptul că am alăptat-o pe Irina. Se spune că la fiecare litru de lapte matern se pierd 7.000 de calorii”, povesteşte Monica.



Diana Munteanu - prezentatoare tv: "Aveam 25 de kilograme în plus, faţă de greutatea mea normală, în luna a noua, dar s-a dovedit că acumulasem multă apă. N-am putut ţine regim, pentru că am alăptat şi totuşi kilogramele s-au dus aproape singure, fără efort", povesteşte Diana.


Dana Nălbaru - cântăreaţă, mama Sofiei. A lansat, la un moment dat, pe piaţa romaneasca un dvd (controversat) despre îngrijirea bebeluşilor. A alăptat-o pe Sofia.



Andreea Bănică
- cântăreaţă, proaspătă mămică susţine că alăptarea o ajută deja să revină la formele ei obişnuite, dându-i speranţe de întoarcere mai grabnică pe scenă. Deşi în timpul sarcinii s-a îngrăşat alarmant, cântăreaţa a început deja să piardă din greutate, fără a ţine regim sau a face mişcare.

16 comentarii:

  1. Ce idioată sunt şi eu :))))) acum mi-a picat fisa.... Am cunoscut-o pe Aniela şi vreau să-ţi spun, Rox, că ai dacă ai vedea-o cu copilul ai leşina de admiraţie :) Caldă, mereu la dispoziţie, super relaxată, alaptat la 10 minute, ce să mai, un vis. Pe bune, pe bune. De mult nu am mai întâlnit o mamică cu bebe aşa mic (avea sub o lună, cred, când ne-am văzut) atât de relaxată, încrezătoare şi disponibilă pentru copilul ei. Dacă si-ar folosi statutul de vedetă (eu nu mă uit la tv, dar asa am înţeles :) )pentru a inspira alte mămici, toată lumea ar fi mai câştigată.

    Cât despre moni, mă laşi? :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. diana, ce crezi tu, eu deja am bagat-o pe anilea pe combinatie cu rox :D:D

    din cate am citit, andreea banica a renuntat la alaptat (ma rog, intr-un interviu a zis ca "nu a avut lapte decat 3 luni") in favoarea orelor de fitness

    RăspundețiȘtergere
  3. "Se spune că la fiecare litru de lapte matern se pierd 7.000 de calorii”, povesteşte Monica." hahaaaa... really!? pai 1l mananca intr-o zi, bag 2000kcal si tot raman cu 5000 pe minus =))
    da las'.. ideea era sa impresioneze, no?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit si eu de dvd-ul ala al Danei Nalbaru, are cineva, si d c e controversat, ce face, ce zice?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dahnah, eu l-am avut, l-am primit cadou inainte sa nasc, are 3 sectiuni: discutii cu un ginecolog, sfaturi date de un psiholog si alte sfaturi date de un pediatru.
    prima parte e f utila, ginecologul e medicul meu, un doctor exceptional, psihologul e ok, partea cu pediatrul imi amintesc ca m-a enervat dar nu mai stiu de ce, aici m-am si oprit

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca Andreea Marin si Moni au alaptat iar Nicoleta Luciu care spune ca n-a avut lapte decat 4 luni, pfff!, nu face decat sa descurajeze fiindca exista credinta ca laptele sta in sani ca in niste bidonase, pe bune dreptate mamele se pot intreba: daca ea nu a avut, cum sa am eu, cu dimensiunile mele normale/mici?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Daca mai stiti ca au alaptat si alte vedete de pe plaiurile noastre, va rog, sa scrieti!

    RăspundețiȘtergere
  8. nalbaru, din cate tin minte, alapta 10 min la un san, 10 la altul si apoi formula. dar poate ma insel

    RăspundețiȘtergere
  9. Monica, Nicoletooo...au mama, ma doare mintea

    RăspundețiȘtergere
  10. eu imi aduc aminte cand d-na Columbeanu afirma, imediat dupa nastere, ca isi colecteaza laptele intr-un recipient, apoi la partea cu slabitul, cica a ramas cu doar un kilogram in plus dupa nastere. am auzit-o cu urecjhile melwe.
    dar daca nu a facut-o si zice ca da, inseamna ca acum si-ar fi dorit sa alapteze, inseamna ca ar fi fost ideal sa o faca

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu ma prea uit la tv, dar columbeanca era penibila cu show-ul ala inregistrat acasa. Eu nu stiu cat a alaptat ea, dar fetita era foarte mica cand prezenta sterilizatorul de biberoane...nu mai imi amintesc ce facea cu ea in pat dar ma indoiesc ca ar fi alaptat in direct, dar o pusese in pozitia de ragait total aiurea ... cu chestii pe umar...bla bla bla..era atat de stangace...cred ca mai mult bona se ocupa de Irina, a parca asa o cheama.

    Cat despre Nalbaru, daca chiar facea asa cum auzise Alexandra e trist. Nu stiu de ce aveam de la ea ateptari mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  12. ma lasi cu luciu? luciu a alaptat sase sapt. diana munteanu la fel. de fapt care a alaptat mai putin de trei luni nu e exemplu bun, sincer. toate nu au stiut cum sa ajunga mai repede la servici... andreea banica nu a alaptat aproape deloc, la sase saptamani era pe scena. nu zic ca e rau, dar hai sa nu le mai ridicam in slavi pentru nimic, ok?

    rox, da exemple ca lumea mama, te rog!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Bogdana, pai asta am vrut.........ca lumea......da' de unde?
    De aceea scriam ca daca stie cineva sa "toarne" aici!
    Partea I am citit-o cu placere, partea II......atat s-a putut!

    Mai stiu ca prezentatoare unei emisiuni medicale de la antena 3(nu-mi vine numele ei in minte acum) are un baietel de 1 an si ceva si il alapteaza, o declara in direct.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-a revenit memoria - este Simona Balanescu si e la Antena 2.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vedetele care n-au lapte decat 4 luni....ar trebui sa se intrebe daca nu are legatura si cu faptul ca in alea 4 luni au tinut mortis sa slabeasca 30 kg....

    RăspundețiȘtergere
  16. simona balanescu- prezentatoarea emisiunii "traieste sanatos", desi s-a intors la servici inca de la 7 luni dupa ce a nascut, isi alapteaza copilul care are mai bine de 2 ani de zile.. acum nu stiu daca l-a intarcat intre timp, dar am auzit-o spunand pe post acest lucru. si n-a zis doar o data :)

    RăspundețiȘtergere