joi, 20 mai 2010

"Donez lapte matern"

Claudia, o mămică binevoitoare, consideră că poate ajuta un bebeluş/copil donându-şi laptele matern muls şi congelat.
Personal, nu ştiu dacă lapte matern se donează în România şi nici condiţiile necesare pe care mama trebuie să le îndeplinească pentru a fi donatoare sau cum se analizează laptele.
Dacă aveţi astfel de informaţii şi o puteţi îndruma pe Claudia să facă un gest deosebit, vă rog să-i scrieţi pe adresa de e-mail: clddumitrescu@hotmail.com.
Claudia, toată admiraţia mea!

20 de comentarii:

  1. as fi vrut si eu la un moment dat sa donez laptele congelat, dar n-am avut cui :(

    RăspundețiȘtergere
  2. eu as vrea sa vad o mama suficient de deschisa incat sa-l accepte: citind pe forumuri legat de lasa copilul sa suga de la alta persoana cred ca se gasesc greu doritoare. Si eu as dona fara rezerve in orice perioada, mai ales ca in doua zile as produce pur si simplu mai mult lapte deci ar fi suficient si pentru anda si pentru fratiorul de lapte.

    revenind, la noi nu exista o procedura de urmat in asemenea ocazii. Mi-a fost dat sa aflu ca la spitalul gomoiu se pot efectua teste ale laptelui in vederea detectarii anumitor patogeni; cred ca e un fir care merita urmat, banuiesc ca atat Claudia cat si mama beneficiara doresc o confirmare ca totul este safe, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am aruncat laptele congelat dupa ce Nana a facut 1 an :( Produceam suficient si era deja clar ca n-o sa am vreodata o mare mancaciaosa :)
    Mi-a parut rau de el, dar altceva ce sa fi facut? Poate sa fi mers in vreo maternitate, dar nu cred ca-l accepta nimeni doar pe ochi frumosi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunosc numai situatia din Ungaria dintre toate tarile vestice. Exista 2 posibiltati: prin centre de colectare a laptelui matern (deobicei functioneaza intr-un spital cu profil pediatric) sau de la casa-la casa.
    Prin centre de colectare: se testeaza mama care ar dona laptele (sifilis, HIV, tbc, scaun, dermatologic la niv sanului, sa nu ia medicamente care se excreta in lapte), se testeaza laptele (microbiologic si ca sa nu fie diluat cu apa), se dau pompe pt mama, este organizata colectarea in oras (capitala) si distibutia, se platete pt lapte, iar nevoiasi pot primii gratuit prin reteta medicului. Acest lapte se pasteurizeaza!
    Livrare de la casa la casa (deobicei in conditii rurale): analizele donatorului sunt obligatorii, analiza laptelui este optional (dar este posibil ocazional-trebuie dus la un centru de colectare). Nu se pasteurizeaza in acest caz laptele, pompa, etc se sterilizeaza si aici, dar se merge pe incredere!!! (deobicei cunosti deja persoana de la care primesti laptele)
    http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/
    http://translate.google.com/#
    google translate este din pacate foarte slab :(, dar macar un punct de pornire
    Eu as fi primit LM daca am fi avut nevoie. Mai bine decat LP!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze de informatiile sumare, mai sunt si alte conditii, etc, am scris pe scurt, neavand timp indeajuns.
    Aici ar fi un punct de a schimba/imbunatati ceva in sistem!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam asa http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/2009/03/laptele-matern-se-poate-dona.html se doneaza prin alte parti ale lumii.
    Soacra mea imi povestea din tineretea ei, fiind asistenta medicala la neonatologie, ca erau mame care donau lapte matern in maternitate pentru copiii orfani sau parasiti de mame. Il pastrau in frigiderul sectiei. Odata, un medic a confundat sticla si a baut lapte matern.
    Eu, am speranta, ca in maternitati, f rar, poate exista o posibilitate de a dona lm.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cind am fost internata cu Maria (avea 2 luni) am vrut sa donez laptele altor bebelusi aflati in sectia de Reanimare a Spitalului Sf.Maria din Iasi.Ea a fost intubata timp de o saptamina si trebuia sa fac ceva cu laptele,numai gindul ca as fi putut sa-l arunc ma aducea la disperare.Asistentele au fost extrem de receptive,chiar am fost impresionata,insa mamele altor bebelusi au fost reticente si dupa doua dati in care am dus la sala asistentelor sticluta cu lapte,m-au anuntat stinjenite ca nu au mai gasit pe nimeni dornic sa primeasca lapte matern pentru bebelusi.A fost un moment foarte trist si umilitor pentru mine,care doream din suflet sa ajut.Prejudecatile sunt inca adinc inradacinate,parerea mea este ca majoritatea mamelor prefera sa dea bebelusilor lapte praf decit sa "riste" cu lapte donat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vezi, Rox: merita insistat, asa cum faci. :) De raspandit ideea: prima optiune daca alaptarea nu este posibila, este oferirea laptelui (propriu) muls prin metoda lingurita/canita, dupa aceea lapte matern donat si numai dupa aceea oferirea de lapte praf.
    Intr-adevar e foarte trist, Stefana, cat e adanc sunt prejudecatile ancorate :(

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt o mamica disperata. caut lapte matern pentru un bebe de 1 luna si o saptamana. ma poate ajuta cineva? multumesc frumos, carmen 0728 473 531 didinuska@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  10. As dori sa donez surplusul de lapte matern unui bebelus care are nevoie de el. Sunt mamica unei fetite de 2 luni si cred ca pe langa ea as putea sa mai alaptez inca un bebelus. Daca este vreo mamica interesata, imi poate scrie pe adresa myedeea@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Doresc sa cumpar lapte matern proaspat nu congelat de la persoana discreta si foarte serioasa ofer si cer seriozitate maxsima numar de telefon la care pot fii contactat 0730285127

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna mamici gasesc o mamica sincera discreta care asi putea sa cumpar lapte matern doresc foarte mult detali la telefon 0730285127

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna dragi mamicii , este o mamica pe aici ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună
    Aș dori să donez lapte matern. Sunt mămica unei fetițe de 4 luni și 6,8 kg. Sunt ok să fac inclusiv analize medicale (doar că nu știu ce este recomandat în acest caz). Mă puteți contacta la iulia.rofel@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. buna, pt un bebe proaspat adoptat santem o familie tanara, sotia nu poata alapta,exista vreo mama fara obligatii k lapte matern , poate dona natural 0723196127

    RăspundețiȘtergere
  17. Donez lapte matern. Am un băiețel de 3lunite. Și produc mult mai mult lapte decât papa el. El. Mănâncă în jur de 100de ml și eu după arunc 120la o masa

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună! Vreau sa donez lapte matern dacă are nevoie cineva...am un băiețel de 7 luni ,am lapte congelat în punguțe speciale...l-am colectat când produceam mai mult decât manca el...ma puteți contacta la 0734627752 sunt din Constanța.

    RăspundețiȘtergere