vineri, 29 noiembrie 2013
Intalnirea La Leche League Bucuresti, decembrie 2013
Mamele care alapteaza, mamele interesate de alaptare, gravidele si viitoarele mame sunt invitate sa participe la intalnirea lunara La Leche League Bucuresti, sambata, 7 decembrie 2013, intre orele 10.30-12.00, in sediul Pronatalita, str. Hristo Botev nr.10, etaj 1, interfon 2.
Ca de obicei, bebelusii si copiii sunt bineveniti. Subiectele intalnirii vor fi hotarate de mamele si viitoarele mame prezente dat fiind ca este ultima intalnire pe acest an. Va asteptam cu impresii din timpul intalnirilor din 2013, cu recomandari despre cum sa imbunatatim, sa schimbam, sa evoluam, cu nemultumiri, cu voie buna si bucurie. Participarea este gratuita. La Leche League Bucuresti accepta donatii in vederea furnizarii de informatii catre mamele interesate (sala, carti, reviste, pliante, traduceri, bannere samd).Va multumim!!!
Pronatalita este visul implinit al Ramonei Rosu (specialist in programe prenatale). Aici, intr-un cadru familiar si cald, mamici, gravide si "domni tatici" gasesc activitati si specialisti ce contribuie la armonia familiei.
Puteti participa la:
- Curs pentru viitori parinti (Lamaze) – pregatiti pentru nastere si noul rol de parinte.
- Curs de prim ajutor - nou nascuti si copii - cu Diana Baciu, medic pediatru rezident - Spitaliul Marie Curie, Bucuresti.
- Gimnastica prenatala - pentru o sarcina usoara.
- Gimnastica Pilates - abdomen plat, redefinire musculara; pentru mamici, tatici si nu numai; recomandat postnatal.
- Masaj terapeutic prenatal - stare de bine=sanatate.
- Masajul bebelusului (developmental baby massage) - dezvoltare armonioasa, somn linistit, famile mai fericita.
- Pilates pentru copii.
- Art-terapie, autocunoastere si dezvoltare personala prin arta pentru copii si adulti.
Alaturi de aceste activitati constante, la Studio Pronatalita, periodic se organizeaza workshop-uri si intalniri cu teme si subiecte de interes pre si post-natal (consiliere in alaptare,clubul parintilor textilisti, cursuri de gimnastica perineala, workshop de comunicare nonviolenta etc.
Etichete:
alaptare culturala,
alaptare in public,
LLL,
LLLRo
luni, 4 noiembrie 2013
Concurs Campania Nationala de Educare a Parintilor Altfel
Intrucat traim intr-o lume in care majoritatea alimentelor sunt modificate genetic, parintii au nevoie de informatii corecte despre nutritia copiilor. Dr. Mencinicopschi a dat startul campaniei nationale “Parinti Altfel” dorind sa ofere informatii relevante si totodata sa educe parintii in ceea ce priveste nutritia copiilor.
Campania are ca suport informativ cartea "Parinti Altfel pentru copii de la -1 la 10 ani" , dar si site-ul www.parintialtfel.ro, dedicat familiilor care vor sa adopte un stil de viata corect.
PĂRINȚI ALTFEL reprezintă esența viziunii holistice a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi asupra alimentului și alimentației și, la fel ca toate celelalte cărți ale sale, spune adevărul! Noi, editorii, care am studiat luni de zile toate celelalte lucrări de pe piața de carte, am înțeles că modul în care autorul vede lucrurile reprezintă diferența dintre volumul de faţă și restul lucrărilor create pe tema: sfaturi pentru cei care vor să aibă copii sănătoși, puternici și pregătiți pentru viață.
Majoritatea cărților sunt scrise de nutriționiști (unii școliți, alții aflați la stadiul de „amatori“), de medici pediatri sau de mămici care au studiat problema alimentației și au ajuns la anumite
concluzii… Ce mai, toată lumea scrie cărți pentru copii, de la geneticieni la chefs! Problema este că rari sunt cei care au o imagine de ansamblu, fiecare fiind specializat pe un singur domeniu!
A te hrăni, și mai ales a hrăni un copil, nu este o joacă! Iar majoritatea părinților știu acest lucru și, dacă până când au avut un copil au neglijat acest aspect cu ei înșiși, atunci când bebelușul a apărut în familie au început să devină conștienți de faptul că trebuie să ia măsuri… Dar ce este de făcut?
Statisticile și studiile făcute pe tema sănătății copilului ne arată că ceva nu este în regulă cu modul în care acest domeniu a fost abordat până acum… pentru că este un dezastru! Nu este posibil ca micuţii să fie atât de bolnăvicioși, să facă diabet de la un an-doi, să aibă probleme de inimă, să sufere de astm din fașă, să răcească tot timpul, să aibă probleme psihice sau să se urce pe pereți, în accese de isterie (mai nou, asta se cheamă ADHD – doar trebuia să i se dea o denumire…).
Concluzia? Este clar că abordarea nu este corectă! Nici viitorii părinți nu sunt bine sfătuiți, nici cei actuali. Vom spune, așa cum am mai zis-o: Dr. Menci știe! Calitatea nr. 1 a domniei sale a fost dintotdeauna curiozitatea – de altfel, prima caracteristică a unui cercetător. Mai mult, fiind și deschis către nou, a abordat domenii precum: chimia alimentului, genetica, nutriția, informatica – și când spunem „a abordat“, ne referim la studii serioase în domeniu, care au culminat cu titluri de academician, doctor honoris causa etc.!
Ei bine, când un genetician/nutriționist/specialist în chimia alimentului se hotărăște să scrie o carte pentru cei care își doresc copii și pentru cei care au deja copii, atunci vă garantăm că rezultatul este unul de excepție.
Ce vei gasi in carte?
Dr. Mencinicopschi invata viitorii parinti care sunt regulile de baza ale alimentatiei sanatoase, cum influenteaza stilul de viata al parintilor evolutia copilului si cum ar trebui sa se pregateasca pentru primirea noului membru al familiei. Nu lipsesc informatii pretioase despre perioada prenatala si sarcina si cum ar trebui sa se hraneasca mama in acest timp, continuand apoi cu informatii despre alimentatia sugarului, a mamei care alapteaza, programul de alimentatie pentru primul an de viata si apoi diversificarea. Aflati apoi care sunt alimentele optime si cele nocive pentru copii, dar si date despre bolile acestora si cum pot fi evitate. In plus, cartea are o sectiune formata dintr-o multime de retete pentru cei mici, incepand de la diversificare (6 luni).
Dragi cititori, părinți în devenire sau deja părinți, dragi bunici, mătuși, unchi și prieteni de familie, vă anunțăm cu bucurie că, în sfârșit, puteți răsufla ușurați: lăsați îngrijorările deoparte și nu vă mai faceți probleme, deoarece aveți la îndemână soluția la toate frământările de până acum.
Nu mai aveți altceva de făcut decât să puneți burta pe carte și să treceți la treabă! Învățați să creșteți copiii corect – vă vor fi recunoscători mai târziu!
Proiectul editorial "Parinti Altfel" este sustinut de Aqua Carpatica, un brand implicat in informarea corecta, transparenta si completa despre apa, in special in explicare riscururilor aferente consumului de apa contaminata cu nitrati, mai ales pentru copii – cei mai vulnerabili la efectele lor toxice pentru organism.
Cartea "Parinti Altfel cu copii de la -1 la 10 ani" va putea fi comandata online incepand cu 30 septembrie 2013 de pe www.coreus.ro.
As vrea sa va propun un concurs in urma caruia puteti castiga aceasta carte raspunzand la o intrebare simpla: la ce varsta incepe diversificarea bebelusului alaptat exclusiv si pana cand va continua alaptarea, in paralel cu diversificarea?
"Dragul" de Random va selecta persoana care va primi cartea cadou.
Din nefericire, in carte se foloseste termenul de "alaptare la san", considerat de mine a fi un pleonasm.
Etichete:
alaptare,
concurs,
diversificare,
intarcare naturala,
lapte matern
Abonați-vă la:
Postări (Atom)