luni, 4 noiembrie 2013
Concurs Campania Nationala de Educare a Parintilor Altfel
Intrucat traim intr-o lume in care majoritatea alimentelor sunt modificate genetic, parintii au nevoie de informatii corecte despre nutritia copiilor. Dr. Mencinicopschi a dat startul campaniei nationale “Parinti Altfel” dorind sa ofere informatii relevante si totodata sa educe parintii in ceea ce priveste nutritia copiilor.
Campania are ca suport informativ cartea "Parinti Altfel pentru copii de la -1 la 10 ani" , dar si site-ul www.parintialtfel.ro, dedicat familiilor care vor sa adopte un stil de viata corect.
PĂRINȚI ALTFEL reprezintă esența viziunii holistice a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi asupra alimentului și alimentației și, la fel ca toate celelalte cărți ale sale, spune adevărul! Noi, editorii, care am studiat luni de zile toate celelalte lucrări de pe piața de carte, am înțeles că modul în care autorul vede lucrurile reprezintă diferența dintre volumul de faţă și restul lucrărilor create pe tema: sfaturi pentru cei care vor să aibă copii sănătoși, puternici și pregătiți pentru viață.
Majoritatea cărților sunt scrise de nutriționiști (unii școliți, alții aflați la stadiul de „amatori“), de medici pediatri sau de mămici care au studiat problema alimentației și au ajuns la anumite
concluzii… Ce mai, toată lumea scrie cărți pentru copii, de la geneticieni la chefs! Problema este că rari sunt cei care au o imagine de ansamblu, fiecare fiind specializat pe un singur domeniu!
A te hrăni, și mai ales a hrăni un copil, nu este o joacă! Iar majoritatea părinților știu acest lucru și, dacă până când au avut un copil au neglijat acest aspect cu ei înșiși, atunci când bebelușul a apărut în familie au început să devină conștienți de faptul că trebuie să ia măsuri… Dar ce este de făcut?
Statisticile și studiile făcute pe tema sănătății copilului ne arată că ceva nu este în regulă cu modul în care acest domeniu a fost abordat până acum… pentru că este un dezastru! Nu este posibil ca micuţii să fie atât de bolnăvicioși, să facă diabet de la un an-doi, să aibă probleme de inimă, să sufere de astm din fașă, să răcească tot timpul, să aibă probleme psihice sau să se urce pe pereți, în accese de isterie (mai nou, asta se cheamă ADHD – doar trebuia să i se dea o denumire…).
Concluzia? Este clar că abordarea nu este corectă! Nici viitorii părinți nu sunt bine sfătuiți, nici cei actuali. Vom spune, așa cum am mai zis-o: Dr. Menci știe! Calitatea nr. 1 a domniei sale a fost dintotdeauna curiozitatea – de altfel, prima caracteristică a unui cercetător. Mai mult, fiind și deschis către nou, a abordat domenii precum: chimia alimentului, genetica, nutriția, informatica – și când spunem „a abordat“, ne referim la studii serioase în domeniu, care au culminat cu titluri de academician, doctor honoris causa etc.!
Ei bine, când un genetician/nutriționist/specialist în chimia alimentului se hotărăște să scrie o carte pentru cei care își doresc copii și pentru cei care au deja copii, atunci vă garantăm că rezultatul este unul de excepție.
Ce vei gasi in carte?
Dr. Mencinicopschi invata viitorii parinti care sunt regulile de baza ale alimentatiei sanatoase, cum influenteaza stilul de viata al parintilor evolutia copilului si cum ar trebui sa se pregateasca pentru primirea noului membru al familiei. Nu lipsesc informatii pretioase despre perioada prenatala si sarcina si cum ar trebui sa se hraneasca mama in acest timp, continuand apoi cu informatii despre alimentatia sugarului, a mamei care alapteaza, programul de alimentatie pentru primul an de viata si apoi diversificarea. Aflati apoi care sunt alimentele optime si cele nocive pentru copii, dar si date despre bolile acestora si cum pot fi evitate. In plus, cartea are o sectiune formata dintr-o multime de retete pentru cei mici, incepand de la diversificare (6 luni).
Dragi cititori, părinți în devenire sau deja părinți, dragi bunici, mătuși, unchi și prieteni de familie, vă anunțăm cu bucurie că, în sfârșit, puteți răsufla ușurați: lăsați îngrijorările deoparte și nu vă mai faceți probleme, deoarece aveți la îndemână soluția la toate frământările de până acum.
Nu mai aveți altceva de făcut decât să puneți burta pe carte și să treceți la treabă! Învățați să creșteți copiii corect – vă vor fi recunoscători mai târziu!
Proiectul editorial "Parinti Altfel" este sustinut de Aqua Carpatica, un brand implicat in informarea corecta, transparenta si completa despre apa, in special in explicare riscururilor aferente consumului de apa contaminata cu nitrati, mai ales pentru copii – cei mai vulnerabili la efectele lor toxice pentru organism.
Cartea "Parinti Altfel cu copii de la -1 la 10 ani" va putea fi comandata online incepand cu 30 septembrie 2013 de pe www.coreus.ro.
As vrea sa va propun un concurs in urma caruia puteti castiga aceasta carte raspunzand la o intrebare simpla: la ce varsta incepe diversificarea bebelusului alaptat exclusiv si pana cand va continua alaptarea, in paralel cu diversificarea?
"Dragul" de Random va selecta persoana care va primi cartea cadou.
Din nefericire, in carte se foloseste termenul de "alaptare la san", considerat de mine a fi un pleonasm.
Etichete:
alaptare,
concurs,
diversificare,
intarcare naturala,
lapte matern
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
diversificarea bebelusului alaptat exclusiv incepe la 6 luni, iar alaptarea in paralel cu diversificarea va continua atata timp cat doreste bebelusul
RăspundețiȘtergereOMS recomanda alaptarea exclusiva a copiilor în primele 6 luni de viaţă. După aceea, pentru a fi îndeplinite cerinţele nutriţionale, copiii ar trebui să beneficieze de alimentaţie complementară adecvată şi sănătoasă în paralel cu alăptarea care poate continua timp de 2 ani sau chiar mai mult, atata timp cat mama si copilul o doresc.
RăspundețiȘtergereun bebelus alaptat exclusiv va incepe diversificarea incepand de la 6 luni, alaptarea continuand in paralel atat timp cat va dori copilul :)
RăspundețiȘtergereOMS recomanda inceperea diversificarii de la 6 luni. Eu recomand :D oricand este bebelusul pregatit dupa implinirea celor 6 luni de alaptat exclusiv. Al doilea al nostru a fost pregatit usor peste 6 luni (autodiversificat). Alaptarea va continua atat cat doreste copilul.
RăspundețiȘtergereDiversificarea unui bebelus alaptat incepe de la 6 luni. OMS recomanda alaptarea in paralel pana la 2 ani sau chiar mai mult:). Eu consider ca alaptarea trebuie sa continue in paralel cat timp copilul doreste asta!
RăspundețiȘtergereDe la sase luni, cu recomandarea continuarii alaptarii pana la doi ani si mai bine daca este posibil.
RăspundețiȘtergereDiversificarea se incepe dupa 6 luni iar alaptarea va continua in paralel pana la finalizarea autointarcarii din partea copilului
RăspundețiȘtergereDiversificarea incepe la 6 luni si alaptarea continua pana la minim 2 ani conform OMS.
RăspundețiȘtergereDiversificare se incepe dupa implinirea celor 6 luni de viata, alaptarea se continua in paralel cu diversificarea bebelusului pana cand aceste doreste.
RăspundețiȘtergereIoana P. esti castigatoarea cartii.
RăspundețiȘtergereTe rog sa imi trimiti pe e-mail laptematern@yahoo.com adresa postala sau daca esti din Bucuresti ne putem intalni. Felicitari!
Interesant!!!
RăspundețiȘtergereAm încercat mai mult să fac relația noastră să funcționeze, dar soțului meu nu părea să-i pese. și s-a despărțit de mine. Eram confuz și nu știam ce să fac din nou, mai degrabă am luat legătura cu Dr. DAWN. El a făcut o vrajă de dragoste care l-a făcut pe soțul meu să se întoarcă la mine, Acum suntem foarte fericiți cu noi înșine. Dr DAWN l-a făcut să realizeze cât de mult ne iubim și avem nevoie unul de celălalt, acest bărbat este pentru REAL și pentru bine. De asemenea, el vă poate ajuta să vă remediați relația ruptă. Contactați-l pe Whatsapp: +2349046229159
RăspundețiȘtergereE-mail: dawnacuna314@gmail.com