vineri, 9 iulie 2010

Breast is best!


“The Breastfeeding Network” doreşte ca alăptarea să fie percepută ca un act normal, nu ca ceva special cum ar sugera sloganul arhicunoscut “breast is best” (sânul e cel mai bun - traducere mot-a-mot). Departamentul Sănătăţii din USA a declarat că urmează ghidul oficial.

Lesley Backhouse, preşedinta “The Breastfeeding Network”, a scris Departamentului Sănătăţii întrebând dacă mesajul “breast is best” va fi schimbat.

Normă biologică

“E necesar să dăm jos alăptarea de pe piedestal”, spune Lesley Backhouse. “Mesajul acesta implică ceva special, pe când alăptarea este o normă biologică, şi sugerează că laptele praf este modul standard de a hrăni bebeluşii”, continuă ea. “Alăptarea este singurul caz de normă biologică şi este exprimată ca o excepţie, nu ca o regulă. Este important să transmitem mamelor că alăptarea este gratuită şi uşoară, un mod normal de hrănire a bebeluşilor.”

Departamentul Sănătăţii din USA este de acord că alăptarea aduce beneficii, dar că nu acesta este sloganul lor. “Alăptarea este bună pentru bebeluşi, pentru mame şi incredibil de convenabilă. Este crucial pentru mame să primească sprijinul de care au nevoie pentru a avea o alăptare de succes”.

Janet Fyle, moaşă la “Royal College of Midwives”, SUA, spune că sprijină viziunea “The Breastfeeding Network” cum că sloganul “breast is best” este ......depăşit. “Este timpul să normalizăm alăptarea şi să creăm condiţii pentru ca mamele să alăpteze în confort, oriunde s-ar duce, în restaurant sau în magazin”, a spus Janet.

Sursa:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/10368037.stm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu