sâmbătă, 31 decembrie 2011
Postarea lunii decembrie, 2011 - Alăptarea - ce spun ei
Subiectul lunii decembrie 2011 este "Alăptarea - ce spun ei". Acesta se referă la lucrurile amuzante, ciudate, interesante, aberante, încurajante șamd pe care oamenii (inclusiv copiii noștri) le spun despre alăptare.
Crisalida ne delectează cu o postare amuzantă.
Sakura - primele sfaturi despre alăptare le-am primit de la mama.
Primăvară de poveste ne relatează cât de constructivă este alăptarea.
marți, 27 decembrie 2011
Și Coșul bio ajunge la.......
Toma Octavian Viorel
Felicitări!
Vă rog să transmiteți adresa dvs. la e-mail laptematern@yahoo.com pentru a primi premiul prin poștă.
Oana Catalina și Urse Cristina Elena
vor primi o reducere de 10% pentru prima comandă plasată pe site-ul Cosulbio.
duminică, 25 decembrie 2011
Câștigătoarele lunii noiembrie 2011
În zi de mare sărbătoare, anunțăm câștigătoarele desemnate prin votul cititorilor:
Codruța Brustur (o bluză pentru alăptare oferită de "Eu și bebe") și E-Sânziana(un medalion pro-alăptare).
Felicitări!
sâmbătă, 17 decembrie 2011
Postarea "Mami, alăptează-mă!"- luna decembrie, 2011 - "Alăptarea - ce spun ei"
Blogosfera mămicească a postat multe articole interesante despre alăptare și m-am gândit că ar prinde bine multor mămici să citească lunar experienţele, gândurile, ideile altor mămici referitoare la alăptare.
Începând cu luna ianuarie 2011 am deschis seria de postări blogosferice "Mami, alăptează-mă!" (cine cunoaşte "Carnival of breastfeeding" de pe alte plaiuri blogosferice, ştie cam despre ce este vorba). Fiecare lună a anului va beneficia de o temă/un subiect/o idee/un topic despre alăptare, iar în ultima zi a lunii va fi postată pe blogul personal, apoi va avea legătură cu link, aici, pe primul blog dedicat alăptării din România.
Doresc să afle cât mai multe persoane despre adevăratele provocări ale alăptării, despre experienţele proprii, pentru că uneori ştim teoria, dar nu o putem aplica sau este contrazisă de părerile binevoitoare ale celor din jur.
Vor fi acceptate postările scrise corect gramatical şi care ating subiectul propus lunar.
Sunt bineveniţi şi sponsori, doar acei care nu încalcă Codul internaţional de marketing al substituenților de lapte matern pentru a aprecia cea mai cea postare.
Subiectul lunii decembrie 2011 este "Alăptarea - ce spun ei". Acesta se referă la lucrurile amuzante, ciudate, interesante, aberante, încurajante șamd pe care oamenii (inclusiv copiii noștri) le spun despre alăptare.
Vă rog să transmiteți link-ul către postarea lunii decembrie 2011 pe email laptematern@yahoo.com până la data de 31 decembrie 2011 și să postaţi pe blogul personal în aceeași zi.
Cititorii vor vota, iar postarea cu cele mai multe voturi va fi premiată cu o surpriză.
marți, 13 decembrie 2011
Concurs
În perioada 14-22 decembrie 2011, Cosul bio organizează un concurs. Premiul oferit este un coș cu produse bio compus din:
Dulceata de lapte Casa de pe Deal
Gel de duș bio Born to Bio
Balsam de buze
Ceai bio relaxant Sonnentor
Condițiile de participare sunt:
- să dați un like pe pagina de Facebook a magazinului cosulbio.ro.
- să scrieți pe blogul personal sau pe pagina personală de facebook despre concurs cu link direct către www.cosulbio.ro și să răspundeți la întrebarea "Ce produs de pe coșulbio.ro ați alege?", argumentați alegerea.
Câștigătorul va fi desemnat cu ajutorul Random, iar premiile vor fi trimise prin poștă.
Succes!
duminică, 11 decembrie 2011
Întâlnirea La Leche League - decembrie 2011, ediție de sărbătoare
Vă așteptăm în sediul Asociației pentru Naștere Naturală și Alăptare, la "Prăvălia părinților", sâmbătă, 17 decembrie 2011, strada Muzelor, nr.9 (în zona Piața Unirii, cu intrare din blvd. Națiunilor Unite), începând cu ora 16,30 pentru a savura un ceai cald, a cânta colinde, a dărui și a primi în timp ce vorbim despre alăptare.
Dacă aveți o rețetă preferată pentru sărbătorile Crăciunului, vă rog să ne-o împărtășiți și dacă o materializați, am fi bucuroși să o gustăm.
Înscrieri pe e-mail: laptematern@yahoo.com sau la telefon 0722509939, Rox.
Și până vă gândiți cum veți ajunge la întâlnirea noastră și ce bunătăți veți aduce, nu uitați că în săptămâna 10-16 decembrie 2011 puteți face un gest deosebit: 2 euro donați prin SMS la 848 pentru Tudor Daniel, alintat Bibi.
Realitatea trăită de acest copil și familia lui o găsiți scrisă aici: Viața cu DBA
Vă mulțumesc!
joi, 1 decembrie 2011
Postarea "Mami, alăptează-mă", luna noiembrie 2011 - Alăptarea - treziri nocturne
Subiectul lunii noiembrie 2011 este "Alăptarea - treziri nocturne". Se întâmplă rar ca bebelușii să fie buni prieteni cu somnul în timpul nopții, permanent. Antrenarea bebelușului pentru a dormi a devenit o industrie masivă, pe baza acestui fapt puțin recunoscut. Există tot felul de motive pentru care un copil (alăptat) s-ar putea trezi. Poate fi din cauza erupției dentare sau pentru că devine mult mai conștient de nevoile de eliminare (urinare etc.) sau poate are vise urâte sau se simte singur şi vă dorește(și) mai aproape.
Cititorii vor vota, iar postarea cu cele mai multe voturi va fi premiată de către Iulia, deținătoarea blogului Eu și bebe.
Iulia precizează că Eu și bebe este un magazin de haine speciale pentru a fi purtate pe timpul sarcinii și atunci când doriți să alăptați discret.
Aceste haine sunt foarte utile deoarece permit mămicilor să alăpteze discret în public. Puteți alăpta copiii în parc, la cumpărături, pe stradă, la restaurant, la nunți, la botezuri, cu sau fără sling/wrap/mei tai/ssc, fără ca cei din jur să-și dea seama ce faceți. Cel mai probabil, vor crede că țineti în brațe un copil care doarme.
Premiul constă într-o bluză sau un maieu pentru alăptare discretă, la alegere, de pe site-ul Eu și bebe.
Vă invit cu drag să deschideți fiecare link în parte pentru că veți găsi experiențe despre nopți nedormite fără păreri de rău.........și merită:
Codruța Brustur - Cum "dormim" noi cu tata in gura
Cei 3 ciobănei - Lipit de sanul mamei, zi si noapte
Primăvară de poveste - Alăptatul - cel nocturn
E-sânziana - Nopți de mamă
Culori pe sticlă - Alăptarea și trezirile nocturne
Crisalida - Alăptarea și trezirile nocturne, de ce ți-e frică, de aia nu scapi...
Ama - Alăptarea noaptea
În final, Mădălina (cea fără blog) mi-a scris un e-mail despre experiența ei:
"Buna,
Nu am scris niciodata pentru postarile astea, dar acum as vrea sa o fac. Nu stiu daca are valoare mai ales ca eu nu am un blog pe care sa scriu...
Voiam sa scriu pe subiectul asta pentru ca observ in jurul meu o adevarata frenezie cu trezitul noaptea al copiilor...sunt asa putine mamici dispuse sa accepte aceste treziri si nu inteleg de nici un fel asta.
Cand am nascut-o pe Madi eram total nepregatita sa cresc un copil. Nu spun ca nu citisem mult, ca nu stiam tot ce trebuie sa fac, doar spun ca efectiv nu eram pregatita psihica pentru ceea ce urma. Avantajul meu a fost ca am avut o foarte foarte mare incredere in puterile mele si ale lui Madi. Dupa primele zile cand toate au mers aiurea (mai ales pentru ca am acceptat ajutoare de la mama si de la soacra, ajutoare pe care acum nu le-as mai accepta caci mai mult m-au incurcat) mi-am dat seama ca trebuie sa abordez situatia total diferit. Mi-am dat seama ca trebuie sa fiu muuuult mai flexibila ca altfel nu o sa reusesc sa fiu echilibrata si disponibila copilului. Si atunci am hotarat sa fac ceea ce imi cere Madi sa fac, chiar daca asta insemna treziri din ora in ora, chiar daca insemna tinut in brate permanent...toate astea le-am facut! Partea cea mai frumoasa era ca nici macar o clipa nu ma simteam napastuita de soarta, nici macar o data nu mi se parea anormal. M-am trezit pana la 2 ani si 7 luni ale lui Madi de cel putin 6 ori pe noapte. Nu stiu daca au existat de 4 ori pe an cand sa dorm cate 5 ore legat. Pentru asta, ca sa rezist mintal, am hotarat sa o iau pe Madi in pat cu noi, sa o pot alapta cand vrea fara sa ma ridic in fund. Am luat fiecare zi asa cum era fara sa ma gandesc cat timp o sa fac asta sau ca nu mai pot.
Totul a fost usor cat am stat 2 ani acasa cu ea. Si Madi nu a fost un copil "cuminte", cum spun unii, se trezea foarte des sa suga, ar fi dormit numai cu sanul in gura. Abia cand m-am intors la serviciu a devenit totul greu...dar greu rau de tot. Ma trezeam la fel de des noaptea iar a doua zi eram extrem de obosita la serviciu, nu mai faceam fata. Abia atunci a inceput sa ma deranjeze si pe mine situatia si am simtit nevoia sa dorm noaptea. Atunci am hotarat sa o invat pe Madi ca noaptea nu se mananca. A fost greu, si nu stiu daca as mai face asa vreodata, dar am facut asta. In patru nopti la rand am refuzat sa-i dau sa suga, ea s-a suparat rau la inceput, plangea, eu o luam in brate si incercam sa o linistesc. Adormea o ora doua iar voia sa suga. A fost groaznic, dar am stat tot timpul cu ea in brate si in timpul zilei i-am dat sa suga cat de des voia si incercam sa discut cu ea ca nu se mai poate sa se trezeasca asa noapte de noapte. In a cincea noapte am fost socata sa descopar ca Madi a dormit toata noaptea neintrerupt. Si de atunci asa doarme. Nu spun ca a fost o metoda buna, dar totusi cred ca Madi era pregatita sa renunte la suptul de noapte de vreme ce dupa doar 4 zile a dormit neintrerupt.
Asta este povestea noastra si voiam sa o stie si altii. Trezitul noaptea al unui bebelus mi se pare un lucru extrem de normal pe care mamicile ar trebui sa-l accepte mai usor, mai ales daca stau acasa cu copilul si nu se duc la serviciu. Aaaa, ce am uitat sa spun este ca la inceput cand nu eram obisnuita cu trezitul noaptea, ca sa nu ma simt singura si demoralizata ca ma trezesc asa des singura, il trezeam si pe sotul meu cu mine. Asa am facut primele 2 luni in fiecare noapte. M-a ajutat si faptul ca el a avut maaare rabdare si a luat-o s el ca atare si nu s-a plans niciodata, desi el mergea la serviciu a doua zi. Dupa doua luni am invatat sa atipesc si eu cand ii dadeam ei sa suga asa ca nu am mai avut nevoie de ajutorul lui.
Asta e tot! Madalina"
Abonați-vă la:
Postări (Atom)