miercuri, 5 august 2009

Riscurile hrănirii cu lapte praf

Cu toate îmbunătăţirile aduse compoziţiei laptelui de vacă, rezultatele alimentaţiei bebeluşilor şi copiilor cu formule de lapte praf rămân inferioare celor din alimentaţia la sânul mamei.Părinţii trebuie să fie pe deplin informaţi cu privire la riscurile alimentaţie cu lapte praf atunci când nu poate fi asigurată o alimentaţie cu lapte matern.

Pentru bebeluşi şi copii:
-creşte riscul de astm;
-creşte riscul de alergii;
-reduce dezvoltarea cognitivă;
-creşte riscul bolilor respiratorii acute;
-creşte riscul de ocluzie intestinală;
-creşte riscul de infecţii datorită contaminării laptelui praf;
-creşte riscul deficitului de nutrienţi;
-creşte riscul apariţiei cancerului în copilărie;
-creşte riscul bolilor cronice;
-creşte riscul de diabet;
-creşte riscul bolilor cardiovasculare;
-creşte riscul obezităţii;
-creşte riscul infecţiilor gastro-intestinale;
-creşte riscul mortalităţii;
-creşte riscul apariţiei otitei medii şi infecţiilor urechilor;
-creşte riscul efectelor secundare datorită contaminanţilor mediului;

Pentru mame:
-creşte riscul de cancer la sân;
-creşte riscul de supraponderabilitate;
-creşte riscul de apariţie a cancerului ovarian şi endometrial;
-creşte riscul de osteoporoză;
-creşte riscul artitrei reumatoide;
-creşte stressul şi anxietatea;
-creşte riscul diabetului maternal;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu