La Leche League București începe o serie de 4 întâlniri (câte una pe lună):
1. Avantajele alăptării pentru mamă, bebeluș și restul lumii
2. Arta alăptării
3. Prevenirea și rezolvarea problemelor în alăptare
4. Înțărcarea și alăptarea extinsă
Subiectul întâlnirii grupului LLL București pentru luna februarie: „Avantajele alăptării pentru mamă, bebeluș și restul lumii”.
Ce implică primirea unui nou-născut pentru familia ta? Primele săptămâni după naștere aduc schimbări şi provocări pentru toată familia. Dacă aşteptaţi un copil, această întâlnire vă va ajuta să vă pregătiţi.
Dacă ești mamă de bebeluș până în 6 luni, vei dori să discuți despre provocările alăptării în curs de desfăşurare şi să ne prezinți soluţiile tale unice.
Discuţiile pot include: pregătirea pentru sosirea bebelușului, de ce laptele matern este important, un start bun în alăptare, nevoile bebelușului în schimbare, „furia laptelui”, puseul de creștere.
Participanţii sunt încurajaţi să aducă orice alte întrebări de interes pentru ei.
Întâlnirea se va desfășura la sediul „Pronatalita” (Blvd.Dacia 103, etaj 1, interfon 03),vineri, 25 februarie 2011, între orele 17 și 19. Pentru participare este necesar să vă înscrieți la e-mail laptematern@yahoo.com. Locuri limitate!!!
Detalii la telefon 0722509939, Roxana Duduș, consultantă LLL.
Buna,
RăspundețiȘtergereNumele meu este Oana - alaptez de mai bine de 2 ani si m-a surprins (intre toate remarcile de care am avut parte dupa ce fiica mea a implinit un an) de o avertizare cum ca alaptatul peste un an afecteaza f grav endocrinologic femeia.
Mie mi se pare o aberatie - dar cum esti cu mult mai in tema as vrea sa stiu daca ai intanit vreodata asa ceva - o legatura intre alaptat si pb endocrinologice/tiroida.
Multumesc!
@Oana-Ileana, ai primit avertizarea ca dupa varsta de 1 an alaptarea ar afecta mama foarte grav din punct de vedere endocrinologic.
RăspundețiȘtergerePe e-mail, cateva mame au venit cu aceeasi intrebare, deoarece medicii le-au recomandat sa intarce pe motiv ca alaptarea (extinsa) agraveaza boala endocrina.
Este cert ca unele mame care sufera de tiroida pot avea probleme cu productia lactata (e mai scazuta), tratamentul pentru tiroida poate fi continuat in alaptare daca este in doza potrivita, recomandata de catre medic, iar tratamentul cu iod radioactiv este interzis in alaptare.
Alaptarea (cu cat mai extinsa cu atat mai bine) reduce riscul cancerului tiroidian - este unul din multele beneficii.
Poate ca ar fi util sa vina si mamici cu bebelusi de peste 6 luni, care alapteaza, pentru a face schimb de experiente cu tinerele mamici, care cu siguranta au destul de multe intrebari. desi fiica mea are 8 luni si este in continuare alaptata, mi-as dori sa discut cu mamici cu copii mai mari, pentru a afla cu ce probleme s-au confruntat si ce solutii au gasit.
RăspundețiȘtergereProblemele tiroidiene pot afecta lactaţia, după cum a eplicat şi Rox, dar alăptarea nu perturbă funcţia tiroidiană. Poate îl rogi pe dl. doctor să-ţi spună ce sursă citează. Sau vrea doar să te descurajeze? Poate stresul şi oboseala, ca şi nevoia crescută de iod să interfereze cu activitatea tiroidei dar astea sunt probleme comune şi mamelor care folosesc biberonul.
RăspundețiȘtergere@Fetita cu pisica, la fiecare intalnire LLL, indiferent de subiect, sunt prezente atat viitoare mame, cat si mame cu copii de varste diferite.
RăspundețiȘtergereOrice mama si copil sunt bineveniti!