joi, 3 septembrie 2009

Alăptarea văzută prin ochii unei mame fotograf


Sacramento, California“Mamă. Cultură” – expoziţie de fotografie despre influenţele sociale asupra alăptării.
Autoarea, Rachel Valley a apelat la examinarea atitudinilor sociale faţă de alăptare în timpurile actuale, moderne. Expoziţia prezintă vechi atitudini culturale în discordanţă cu sensibilitatea modernă. Portretele surprinse arată alăptarea în public, alăptarea prelungită, patul familiei (co-sleeping) şi rolul sexual al sânilor în co-existenţă cu rolul lor de a hrăni.
Mama s-ar putea găsi într-un mediu care să-i permită să indeplineasca nevoile copilului ei oriunde şi oricând este necesar, cu sprijinul şi încurajarea celor din jur.

Rachel
a fost inspirată de propria experienţă în alăptare: “după naşterea fiicei mele, mi-am inceput călătoria ca mamă prin alăptare, dar am fost copleşită de informaţiile contradictorii şi opiniile ostile. Dorinţa mea iniţială a fost să vorbesc despre asta cu alte femei, dar întodeauna m-am găsit în compania mamelor cu opinii diferite, mixte. În încercările mele de a primi şi împărţi informaţii bune despre alăptare, am ajuns să amestec sentimente de vinovăţie cu furie şi dezamăgire. În rarele ocazii în care am întalnit pe cineva care să-mi împărtăsească experienţa pozitivă m-am implicat cu poveşti şi noţiuni şi ca un rezultat că alţii m-au făcut să mă simt lăsată pe dinafară şi incapabilă să povestesc. Simţindu-mă frustrată şi supărată, am fost pe punctul de a tace, dar nu am exclus dorinţa mea de a schimba “miturile”, aşa că am decis să las arta să vorbeasca în locul meu.”

Fotografiile le puteţi viziona aici:http://www.flickr.com/photos/smokefilled/sets/72157607177023395/

Sursa

2 comentarii:

  1. Micky4/9/09

    Am vazut pozele... n-am cuvinte, sunt minunate!
    Rox, unde le gasesti... toate informatiile astea (si cand ma gandesc si la postarile tale mai vechi, de ex cu barbati alaptati... chestii foarte noi si interesante pt mine), oricum e minunat ce aduci tu in fata si imi doresc sa te citeasca (,)cat mai multe mame si femei din romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Micky, minunate, da, ai dreptate!
    Internetul e plin, numa' sa stii pe unde sa scotocesti.
    Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere