luni, 21 septembrie 2009

Purtaţi-vă bebeluşii!


Azi începe săptămâna internaţională a purtării bebeluşilor. Sloganul ales anul acesta este unul care îţi merge la suflet: “Close enough to kiss”.
Aşa că, purtaţi-vă bebeluşii în braţe sau ajutaţi de un purtător de genul: sling, pouch, wrap, mei-tai, rebozo, podaegi, amauti.
De ce să vă purtaţi bebeluşii? Pentru că este o etapă normală în viaţă şi este crucială pentru dezvoltarea lor. Cu ajutorul unui mijloc de purtare, bebeluşii sunt purtaţi peste tot şi participă pasiv la toate activităţile purtătorului.
Lipit de pieptul mamei, bebeluşul se simte relaxant, în siguranţă. Mersul mamei, ştiut din perioada în care se cuibărea în burtica ei, îi este familiar, iar legănarea oferită îl linişteşte, îl adoarme şi îi dă încredere. Sunetul inimii, ritmul respiraţiei şi mişcările mamei ajută bebeluşul să-şi regleze propriile răspunsuri fizice.
Bebeluşii purtaţi plâng mai puţin!
Mama învaţă mai uşor să citească nevoile bebeluşului. De fiecare dată când un bebeluş anunţă fără să plângă că îi este foame, că are scutecul ud, că e plictisit samd, încrederea mamei în sine creşte. Această interacţiune pozitivă este benefică pentru mame, mai ales pentru cele care suferă de depresie post-partum.
Purtarea bebeluşului este un mod de a dezvolta un ataşament puternic, sănătos care oferă clipe minunate şi satisfacţii imense.

Diana face o invitatie: dacă aveţi un sling/ pouch/ wrap/ mei tai şi nu vă descurcaţi sau aveţi unul şi vă simţiţi excelent cu el, hai să ne vedem marţi, adică mâine, în Kiseleff, în partea dintre BD 1 Mai şi Kiseleff, în zona acoperită, în jur de 6 după amiaza.

Un comentariu:

  1. Buna Roxana,
    Ne-am cunoscut in parcul kisselef astazi, Liliana e numele meu si am vorbit de realaptare. din pacate nu ti-am retinut adresa de e-mail. As vrea sa vorbim mai multe, te rog da-mi un semn de liliana_calcan@yahoo.com. Multumesc

    RăspundețiȘtergere