luni, 12 octombrie 2009

"Winnie, melcuşorul cel grăbit"

Autoare: Annette Herzog
Ilustratoare: Evelyn Daviddi
Grupa de vârstă: 3-8 ani

24,5x25,8 cm, carte ilustrată, coperţi cartonate, 28 pagini.



Winnie, melcuşorul, se trezeşte dis-de-dimineaţă şi porneşte grăbit spre mare cu coşul cu merinde în spinare. Visează la un picnic la malul mării însoţit de o bălăceală bună. Broscoiul, ciocănitoarea, cârtiţa şi ieduţul se entuziasmează de idee şi i se alătură rând pe rând. Dar toţi ceilalţi merg mai repede decât Winnie, care rămâne până la urmă singur, necăjit că n-a putut să ţină pasul cu prietenii lui.
O poveste cu tâlc şi ilustraţii pline de prospeţime, din care Winnie învaţă că graba strică treaba. Păstrarea ritmului propriu e uneori mai potrivită şi mai folositoare.




Autoarea de origine germană Annette Herzog a studiat literaturile daneză şi engleză. Locuieşte în Copenhaga şi scrie cărţi pentru copii în limba germană şi daneză. Născută în Capri în 1973, ilustratoarea Evelyn Daviddi a urmat cursurile Institutului de Artă din Milano şi ale Institutului European de Design. Tânăra artistă a colaborat deja cu numeroase edituri din Italia, Germania, Spania, Austria, Statele Unite şi Taiwan, ilustrând cărţi pentru copii.



Cartea o puteti comanda de la Editura Cartea Copiilor.

Un comentariu: