marți, 10 martie 2009

Alăptarea virtuală interzisă

Grupul Facebook a banat conturi şi a interzis fotografii reprezentând mame care îşi alăptează copiii postate pe celebrul website. Alăptarea reprezintă un mod de hrănire a bebeluşului şi reprezintă un act natural, dar considerată de grupul Facebook ca fiind un act vulgar.
Acţiunea grupului nu a fost iertată de activiştii care s-au reunit în faţa sediului central Facebook din Palo Alto, California, SUA, în scopul de a protesta împotriva cenzurării.
Cei de la pagina web a Facebook-ului au declarat că nu au nimic împotriva fotografiilor cu mame alăptând, ci doar au încercat să ţină la distanţă imaginile cu sânii (cele în care apare sfârcul şi o parte din areolă). Activiştii consideră că imaginile nu sunt obscene şi nici nu ar trebui şterse de pe site.
Barry Schintt, purtătorul de cuvânt al Facebook, a afirmat că pozele care arată un mamelon sau areolă sunt considerate a fi vulgare şi încalcă politica site-ului. În acest fel, orice fel de fotografie care prezintă astfel de imagini va fi eliminată.
"Suntem de acord că alăptarea e un act frumos şi natural şi suntem bucuroşi să ştim că este foarte important pentru mame să împărtăşească această experienţă cu alţii pe site-ul Facebook”. Dar, tot el, a adăugat că unele fotografii au fost şterse pentru a se asigura că site-ul funcţionează în condiţii de securitate şi siguranţă pentru toţi utilizatorii, inclusiv a copiilor.
Heather Farley, una dintre mamele învinuite pentru că a postat astfel de poze, a declarat că a pus o fotografie în timp ce alăpta, de Halloween, dar imaginea a fost eliminată în luna noiembrie.
Kelly Roman, o californiancă de 23 de ani, victimă a iniţiativei Facebook de a cenzura fotografiile mamelor care alăptează, a iniţiat grupul numit “Hei, Facebook, alăptarea nu este obscena” care a dat naştere unei petiţii a grupului “Mothers International Lactation Campaign”( Campania internaţională a mamelor care alăptează). Kelly declara: "unde locuiesc, pot alăpta în public sau în privat, iar legea spune că nu este obscen sau indecent. Dacă o pot face în public, de ce nu pot să o fac şi pe Facebook? Cenzurând astfel de imagini se vrea o descurajare a mamelor de a alăpta!”
Peste 80.000 de oameni s-au alăturat acestui de grup, cu sute de aderări la fiecare oră. Mai mult de 11.000 de femei din toată lumea au luat parte la protestul on-line din data de 27 decembrie 2008, înlocuindu-şi pozele asociate conturilor de pe Facebook cu unele în care erau reprezentate alăptând. Organizatorii protestului au declarat că multe din aceste femei au avut poze pe site-ul Facebook şi le-au fost şterse.
Myspace.com a şters numeroase poze reprezentând femei alăptând, din Tacoma, Washington, pentru că "violează politica site-ului cu privire la nuditate şi sexualitate".
LE: Christa mi-a atras atenţia că am uitat să pomenesc de Ralu', căreia i s-a şters un film de pe you tube, în care mica ei exploratoare se distra la sân !

Surse:
http://www.efluxmedia.com/news_Facebook_And_Its_Problem_With_Breast_Feeding_Photos_32382.html
http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/article5417278.ece
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=259&cmd=articol&id=9962

6 comentarii:

  1. Cred ca incepe si YouTube sa se alinieze la aceasta frumoasa intiativa de a curata spatiul virtual de mizerii :D (da, stiu, am o mica obsesie).
    Mi se pare ca cei care cenzureaza absurd cad in categoria "mai catolici decat papa". Da' no, daca trebuie sa fie politically correct"... :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare imi e ca deciziile au fost luate de.....sa nu zic un anumit sex.....zic ....de cineva care nu a alaptat niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  3. parerea mea e ca toata povesea asta spune ceva despre problemele celui care priveste..
    daca imaginea unei femei care-si alapteaza pruncul inseamna nuditate cu conotatie sexuala.. eu zic ca acela care vede astfel lucrurile este obsedat, obscen si cu ceva suruburi sarite de la locurile lor..

    RăspundețiȘtergere
  4. mai grav de atat (sau poate la fel de grav); daca "alaptatul virtual" e de condamnat.. iti dai seama ca, atunci cand vad o mamica alaptandu-si pruncul pe o bancuta in parc, oamenii astia zic ca aia e o dezmatata???
    iti dai seama ca, in mintea lor creatza, alaptatul in public e o adevarata orgie???

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim2/10/09

    http://www.youtube.com/verify_age?&next_url=/watch%3Fv%3DuXuwy8dXTGA%26feature%3Dplayer_embedded

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim2/10/09

    http://www.youtube.com/watch?v=uXuwy8dXTGA&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere