sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Alăptarea protejează şi inima mamelor


Alăptarea a fost mult timp recunoscută ca având beneficii pentru mama şi copil. La Leche League International recunoaşte multele beneficii, inclusiv faptul că laptele matern este uşor de digerat pentru copil şi anticorpii naturali protejează copilul împotriva bacteriilor şi viruşilor. Un nou studiu de la Universitatea din Pittsburgh a demonstrat că alăptarea protejează femeile de boli de inimă, infarct miocardic şi accident vascular cerebral, de asemenea.

Publicat în luna mai în “Obstetrics and Gynecology”, studiul constată că în cazul în care o femeie alăptează timp de un an sau mai mult este cu 10% mai puţin susceptibilă de a avea atacuri de cord, boli de inimă său accident vascular cerebral. Dr. Eleanor Bilma Schwarz, un cercetător de la Universitatea din Pittsburgh şi autor al studiului, spune: "bolile cardiace sunt principala cauză de deces pentru femei, astfel că este de o importanţă vitală pentru noi să ştim ceea ce putem face pentru a ne proteja."

Studiul a constatat că, chiar şi alăptarea timp de o lună reduce rata diabetului zaharat, hipertensiunii arteriale şi nivelul ridicat al colesterolului, toate acestea fiind cauze principale ale bolilor de inimă. Dr. Swartz subliniază: "cu cât mama alăptează mai mult, cu atât mai bine pentru ea şi copilul ei." Dr. Schwarz şi colegii săi au studiat 139.681 femei în post-menopauză, a cărora vârsta medie a fost 63 ani. Chiar dacă protecţia a fost estompată din cauză altor variabile, cum ar fi dieta săracă şi lipsa de exerciţiu fizic, beneficiile alăptării tot au fost pe termen lung.

Alăptarea a demonstrat că protejează femeile împotriva cancerului ovarian şi de sân, iar acum dr. Schwarz a dovedit că protejează şi împotriva bolilor de inimă, de asemenea.

Multe femei pot fi descurajate să alăpteze, în special în spitale care de multe ori separă mama de copil. Asistentele oferă biberonul cu lapte praf bebeluşilor şi trimit acasă noii părinţi cu mostre gratuite de lapte praf.

La Leche League încurajează noile familii să se informeze despre alăptare. Vă sugerează: să contactaţi liderii La Leche League (care oferă ajutor gratuit), participarea la întruniri oferindu-vă libertatea de a vă familiariza cu alăptarea şi să fiţi înconjuraţi de oameni care oferă sprijin chiar înainte de a se naşte copilul.

Alăptarea protejează mediul înconjurător, laptele matern este oferit gratuit, nu necesită ambalare, prelucrare şi transport.

Remediile naturale sunt disponibile pentru femeilor care simt. Specialistul în plante medicinale, Susun Weed, recomandă femeilor să consume ceai din rădăcină de păpădie sau tinctură de păpădie în ultimele două luni de sarcină şi pe parcursul alăptării.

Din ce în ce mai multe cercetări sprijină ceea ce mulţi ştiu instinctiv că e adevărat. Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copiii în creştere şi face bine şi mamei, de asemenea.

Sursa

5 comentarii:

  1. Rox, uite ca pe puiul meu de ex l-a salvat intr-un fel faptul ca a fost alaptat. in cazul nostru acum ar fi fost mai rau daca era hranit artificial. adica este foarte zdravan tocmai datorita laptelui matern. in acelasi timp insa nici laptele matern nu a reusit sa il protejeze de infectia pe care a facut-o la plamani. cu alte cuvinte, imunitatea aia de care se vorbeste merge pana la o limita. noi se pare ca am depasit-o din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bogdana, citesc prin ce treceti, imi pare rau ca ati suferit, deja destul si parca nu se mai sfarseste.
    Sunt multi factori de luat in considerare.
    Laptele matern ajuta, poate ca, in astfel de momente prin care treceti voi, mai mult, foarte mult emotional.
    In alt articol descriau (vezi Alaptarea copilului ar putea salva o viata) ca dezvoltarea imunitatii este impiedicata si prin administrarea antibioticelor (necesare in foarte multe cazuri, dar sa fie potrivite pe baza unor indicatii precise) si a altor medicam..
    Sanatate multa, multa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. te invit sa scrii "CEA MAI FRUMOASA POVESTE DE IARNA!"

    Detalii in atelierulelenei.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Te invit la un premiu si o leapsa(hai ca un mic joc nu strica nimanui,nu?)
    http://mamistef.blogspot.com/2009/11/premiu-si-leapsa.html

    RăspundețiȘtergere