joi, 7 octombrie 2010

De ce purtarea copiilor în braţe este controversată

Image and video hosting by TinyPic

-copilul se răsfaţă - e tipic pentru unii să gândească astfel.

-e necesar ca proaspeţii părinţi să îşi înveţe copiii să fie independenţi - mesajul vine adesea din partea familiei, prietenilor, vecinei, străinilor, colegilor de serviciu samd

Image and video hosting by TinyPic

-mama va avea dureri de spate, trebuie să se menajeze – mesaj transmis şi de Motrin.

-copilul se va lenevi şi nu va mai dori să umble pe propriile picioare – cum a devenit omenirea „mergătoare” strămoşii noştrii fiind purtaţi în braţe? În estul Asiei copiii sunt purtaţi în sling sau pouch fiind o practică acceptată şi demonstrată de-a lungul timpului. Copiii japonezi oare nu se joacă sau nu merg?

Ţineţi-vă copiii aproape! Înainte de a realiza, ei vor fi deja la şcoală!
Nu pierdeţi prea mult din timpul şi energia voastră pentru a explica punctul de vedere evolutiv, emoţional şi ştiinţific de părinte ataşat faţă de cineva care încă mai crede că poţi strica un copil dacă îl ţii aproape şi răspunzi nevoilor lui.

11 comentarii:

  1. oof cunosc o mamica asa. copilul are 2 luni iar mamica le-a interzis tuturor sa-l tina in brate. este hotarata sa nu-l faca "dependent de ea". si il alapteaza :( are o tipa care are grija de bebe in mare parte a zilei.. si i-a interzis si ei sa-l tina in brate. mi se pare atat de trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. cel mai de neinteles lucru mi se pare pretenti aparintilor ca bb odata iesit din burtica sa stea singur in patul lui, in camera lui....sa nu planga, sa nu vrea in brate, sa nu vrea mereu la san...
    eu ma intreb ce o fi in mintea unui nou nascut separat dintr-o data de mamica lui, dupa ce au fost de nedespartit timp de 9 luni. cat de anormal e sa vrea sa simta prezenta mamei? sa stea lipit la sanul ei?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos ai scris, rox!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu mi am tinut copiii aproape numai in brate:), nu aveam dispozitivele astea de purtat copiii (aveam doar un 'cangur', hamurile alea ce se gasesc la magazinele de copii) si am fost chiar mandra cel putin la felix ca mai multi din bloc cand mavedeau remarcau ce frumos tin bebeul in brate si in acelasi timp car plase, carucior si alti copii pe langa mine:))

    RăspundețiȘtergere
  5. tin minte ca invatam pt rezidentiat cu horia pe burta mea intr o pozitie absolut hilara. dar parca nu puteam sa il las deoparte:)

    si tot ca urmare a presiunilor exterioare, cand am venit acasa cu primul copil l am pus in patutul lui, singur intr o camera. credeti ca a stat mult acolo? nu, nici vorba, a sfarsit in pat cu mine unde a stat pana la 6 ani:))!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim8/10/10

    cred ca fiecare isi culca copilul asa cum simte. Daca pe parinti nu ii deranjeaza sa doarma cu copilul sau poate chiar le place e foarte bine asa- daca ii deranjeaza e mai bine sa il invete treptat sa doarma independent. Eu l-am tinut pe burta mea( conectat la san in cea mai mare parte a timpului) cateva luni bune la inceput, dar a dormit in patutul lui- initial la un metru de al nostru, apoi pe la un an si ceva in camera lui. toate aceste schimbari au fost treptate si de comun acord. L-am luat in brate de cate ori am simtit, il iau in brate acum si il voi lua de cate ori simt si pot. Eu nu cred ca asta inseamna rasfat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu pe amandoi i-am crescut in brate,la san,agatati de mine oriunde si oricand.Nu am regretat nicio clipa,avem o relatie mama-fiu/fiica speciala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim9/10/10

    dupa mine singurul inconvenient al dormitului cu copilul este ca de cele mai multe ori cand copilul doarme ziua- mama face treburi in casa. Cand bebe nu doarme decat cu mama alaturi sau e destul de mare ca sa se rostogoleasca si sa cada nu se mai poate ca ea- mama- sa plece de langa el pe perioada somnului. In rest daca ambii parinti sunt fericiti cu dormitul impreuna- e totul foarte placut. Cat despre luatul in brate si "purtatul copiilor" eu personal cred ca este placut si nici vorba sa leneveasca copilul!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ anonim - niciodata nu a trebuit sa stau langa copil dup-amiaza, exceptiec facand somnul la san din timpul puseelor de crestere, eruptii dentare, etc.Sau cand simteam nevoia sa lenevesc :d

    RăspundețiȘtergere
  10. Noi suntem mari fani ai co-sleepingului, pe care abia la 2 luni l-am descoperit. La pranz nu e nevoie de dorm cu Ra, si e de ajuns sa pun o perna mai umflata la margine. Nu cade. Se rostogolest si cand o simte se opreste. Oricum pt siguranta am pus salteaua direct pe jos. Acum nu are de unde cadea :)

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574239729262790&set=a.323612834325482.78644.301099533243479&type=1&theater

    Și perspectiva e bună la ceva. :)

    RăspundețiȘtergere