sâmbătă, 23 iulie 2011

Săptămâna mondială a alăptării - 1-7 august 2011

Vorbește cu mine! Alăptarea - o experienţă 3D


The World Alliance for Breastfeeding Action - WABA are plăcerea să anunţe Săptămâna Mondială a Alăptării. Tema pentru anul 2011 se concentrează pe angajarea şi mobilizarea intergenerațiilor cu sloganul răsunător: "Vorbeşte-mi despre alăptare - o experienţă 3D!". Tema se ocupă cu comunicarea la diferite niveluri şi între sectoare diferite.

De ce 3D?
Când privim către susținerea alăptării avem tendinţa de a o vedea în două-dimensiuni: timp (dinaintea sarcinii și până la înţărcare) şi spațiu(acasă, comunitate, sistem de sănătate, etc). Dar nu are un impact puternic fără o a treia dimensiune - comunicarea!

Comunicarea este o parte esenţială pentru protejarea, promovarea şi sprijinirea alăptării. Trăim într-o lume în care indivizii şi comunităţile globale se pot conecta într-o clipă pe distanţe mici şi mari. Noi linii de comunicare sunt create în fiecare zi, iar noi avem capacitatea de a utiliza aceste canale de informare pentru a ne lărgi orizonturile şi a răspândi informaţii despre alăptare pentru a activa un dialog important.

Această a treia dimensiune include comunicarea și schimbul de cunoștințe și experiențe între generații, sisteme, culturi, permiţând astfel un grad mai mare de sensibilizare.

Săptămâna Mondială a Alăptării
se apropie cu repeziciune! Amintiţi-vă, această sărbătoare este condusă de voi!

În curând, Săptămâna Mondială a Alăptării va fi sărbătorită și în București!Vom reveni cu progamul zilnic și cu acțiunile organizate.


www.worldbreastfeedingweek.org

Un comentariu: