marți, 27 septembrie 2011

Eveniment “Mami, alapteaza-ma!”- Marea provocare a alaptarii, Quintessence Breastfeeding Challenge 2011


“Mami, alapteaza-ma!”, Asociatia Mame pentru Mame si La Leche League Bucuresti organizeaza in data de 1 octombrie 2011, incepand cu ora 10.30, evenimentul global “Marea provocare a alaptarii – Quintessence Breastfeeding Challenge”, la Hotel Capital Plaza, sala Ion Mincu.

“Quintessence Breastfeeding Challenge” a inceput in anul 2001, in British Columbia, Canada, unde 856 copii au fost alaptaţi simultan in 26 de locaţii. In 2010, au fost alaptati 4373 de copii in 18 tari, in peste 213 locatii, cu un total de 20.000 de suporteri. Evenimentul global este sponsorizat de catre Fundaţia Quintessence din Canada, organizaţie non-profit care ofera educatie pentru parinti si profesionisti in domeniul alaptarii.

Evenimentul va fi marcat simultan de mame si copii din Canada, SUA, Brazilia, Filipine, Franta, Italia, Elvetia, Suedia, Ucraina, Rusia si din alte tari, pentru a stabili un record privind cei mai multi copii alaptati simultan.

Romania participa la acest eveniment din anul 2009, de atunci numarul locatiilor fiind in crestere. Brasov, Timisoara si Cluj sunt orasele care se alatura anul acesta.

De ce aceasta provocare? Alaptarea are multe beneficii asupra sanatatii mamei si a copilului dovedite stiintific. Alaptarea joaca un rol salvator nu numai in viata de zi cu zi a mamei si copilului, dar si atunci cand neprevazutul apare. In mijlocul unui dezastru natural, in haosul si distrugerile provocate, alaptarea protejeaza cei mai vulnerabili oameni – copiii!

Multe femei nu reusesc sa-si indeplineasca propriile obiective in alaptare si intarca copiii prematur, inainte de recomandarile marilor organizatii de sanatate (Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF, Academia Americana de Pediatrie).

Doua dintre cele mai mari obstacole pentru mamele care alapteaza continua sa fie lipsa de sprijin si marginalizarea de catre comunitate. In Romania, aceasta lipsa de sprijin este demonstrata de faptul ca multe mame care alapteaza in afara casei nu beneficiaza de spatii special amenajate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu