vineri, 27 iulie 2012

Săptămâna Mondială a Alăptării, 2012 - București


Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare (ANNA) se alătură seriei de manifestări prilejuite la nivel mondial de Săptămâna Internațională a Alăptării, în perioada 1-7 august 2012. Evenimentul se află la a douăzecea aniversare și își propune creșterea conștientizării, la nivel național și global, a importanței alăptării.

Asociația pentru Naștere Naturală și Alăptare, IBFAN România și La Leche League România vor organiza în București următoarele evenimente:

2 August 2012

17:00 – 20:00

Sala de conferințe Codecs

Str. Agricultori nr.37-39, București O conferință pentru părinți si cadrele medicale care activează în domeniul perinatal – speakerii acestui eveniment sunt specialiști (medici pediatri, moașe, psihologi, consultanți și consilieri în alăptare).Subiecte ce vor fi discutate: alăptarea în sarcină, alăptarea copilului adoptat, alăptarea în tandem, alăptarea peste despre doi ani, alăptarea prematurilor, diferențe între laptele matern și laptele praf, importanța colostrului și a alăptării în maternitate în primele zile, necesitatea rooming-in-ului).Impreună cu partenerii evenimentului se va organiza o tombolă cu premii substanțiale.

6 August 2012

09:00 – 11:00

Piața Victoriei – Piața Universității Marș de protest și de awareness pentru instituirea rooming-in-ului în toate maternitățile din București – „NU separării copilului de mamă în maternitate!”La acest marş sunt aşteptate 100 de persoane care vor milita paşnic pentru drepturile copiilor şi ale mamelor cu pancarde cu mesaje sugestive.
LE: Marsul de protest și de awareness pentru instituirea rooming-in-ului în toate maternitățile din București – „NU separării copilului de mamă în maternitate!”, a fost amanat din motive de ........primarie. Inca nu avem acordul pentru acest protest!!
Deci, luni 6 august 2012 nu protestam!!




7 August 2012

10:00 – 18:00

Curs de formare a personalului medical în alăptare – se adresează cadrelor medicale care își doresc să parcurgă și să-și însușească informații noi despre lactație, de la consultanți în lactațieacreditați internațional, medici pediatri, psihologi.

De asemenea, sub umbrela Săptămânii Internaţionale a Alăptării, partenerii ANNA vor organiza și în alte oraşe din ţară (Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Baia Mare, Timişoara, Alba Iulia) acțiuni și evenimente cu scopul conștientizării importanţei alăptării.

Parteneri eveniment: IBFAN (The International Baby Food Action Network), La Leche League Romania, Asociatia BebeBienvenu, NastecumSimti, Pravalia Parintilor, Poarta-ma!, Leagănul Vieții, Cuibul Berzelor, EusiBebe, Perne de Alaptat, LiluTesa, Academia Heidi.















10 comentarii:

  1. Felicitari pentru aceste actiuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,as vrea sa particip si eu la acel curs de formare, cat costa??multumesc si felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, o sa fim acolo pe 6 august.

    RăspundețiȘtergere
  4. Roxana, sti cumva cine se ocupa in Timisoara de eveniment?

    RăspundețiȘtergere
  5. @MamiCenter, pretul este de 15 ron/persoana la care se adauga credite (penru personalul medical).
    @Sakura, cred ca Silvia Nicoara va fi prezenta in Timisoara. Am sa ma interesez si te voi contacta pe privat cu detalii.

    Multumim din suflet!

    Protestul din 6 august este f.important, de aceea ne-am dori sa fie cat mai multa lume prezenta (de la copii la bunici), cu pancarde pro-alaptare. Si poate avea loc simultan si in alte orase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt interesata de ce se intampla in TM...

      Ștergere
    2. Adriana, inca nu sunt la curent cu ce se va intampla in Tm. Cum aflu, cum dau de stire.

      Ștergere
  6. Rox, pentru a participa la conferinta de joi seara trebuie sa ne inscriem undeva?

    RăspundețiȘtergere
  7. Miruna, nu e nevoie de inscriere. Te asteptam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aici:
    https://www.facebook.com/events/242532035867021/?ref=ts

    gasiti programul evenimentelor pentru Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta, Iasi.

    RăspundețiȘtergere