joi, 11 martie 2010

Laptele matern, tratament al epiforei copiilor

În pediatrie, managementul pacienţilor cu semne şi simptome de obstrucţie congenitală de canal lacrimal s-a schimbat. A trecut de la tratamentul cu antibioticele topice la tratament bazat pe lapte matern.
Tratamentul conservator impunea curăţarea frecventă a ochiului, masaj al canalului lacrimal şi aplicarea de picături cu antibiotic atunci când exista scurgere muco-purulentă.
În ultimii 7 ani, în pediatrie, metoda de gestionare a obstrucţiei de canal lacrimal congenital a evoluat. Această schimbare a fost iniţiată de către mamele care au aplicat terapia tradiţională: laptele matern sub formă de picături pentru ochi. Această evoluţie a fost însoţită de o serie de articole apărute pe la mijlocul anilor 1999 - 2000 privind siguranţa picăturilor oftalmice din lapte matern în caz de conjunctivită neonatală, precum şi caracteristicile antiinflamatorii şi activitatea antibacterienă a laptelui matern.

Sursa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17151086

7 comentarii:

 1. Foarte tare! Si noua ne-a fost recomandat antibioticul, noroc ca bebelinei nu ii placea si plangea rau , si eu am renuntat sa o mai chinui si cam dupa 3-4 sapt s-a desfundat canalul. (am facut si un pic de masaj)
  Dc stiam de lapte ce bine era...

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu m-am luat dupa sfatul doctorilor (si cel babesc evident) si i-am picurat bebelinei lapte de la san. Foarte bun, de pus pe rana :-))) Daca stau sa ma gandesc cate intrebuintari are laptele asta matern, ma minunez din ce in ce mai tare :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Draga Rox, acum recomanda tot mai des dezobstruarea canaelor lacrimale chirurgical. Li se pare atat de banala interventia. Mi- au spus: "nici nu o sa isi dea seama, il punem pe masa, il tinem de maini si de picioare si cu o sonda care o bagam in coltul ochiului ajungem pana in nas" :)) Mi-l imaginam urland acolo singur fara mine.

  Cu lapte i-am facut dus , i-am inecat ochii in lapte si nu a trecut.

  In 3 zile a scapat cu un remediu homeopat.

  RăspundețiȘtergere
 5. http://www.superficiala.com/?p=932 ia citeste mami aici. sincer, mi-am schimbat parerea despre doamna zenga :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte interesant! Ieri (probabil in timp ce scriai postarea) cautam un oftalmolog sa vada ochisorul lui Filip. Nu i-a pus nimmeni nici un diagnostic, dar are aceasta secretie inca din maternitate. In primele luni i-am scurs laptic, dar n-a avut rezultat. O sa mai incercam acum.

  Lore(brish), ce remediu homeopat ati folosit?

  RăspundețiȘtergere
 7. @Bogdana, multumesc mult! Stiam ca alapteaza, mai scrisese si in alte posturi, dar ma bucura ca a dedicat unul alaptarii!Bravo ei!
  Am prins curaj si am comentat.
  @Cristina, poate data viitoare!
  @Simona, si io la fel. Pe zi ce trece descopar si mai multe!
  @Brish, cat timp ai picurat lapte matern?
  @Happy-mami mergi totusi si la un oftamolog si intreaba si de aceasta solutie.
  Sanatate!

  RăspundețiȘtergere