luni, 26 iulie 2010

Pregătiri

.........pentru Săptămâna mondială a alăptării în România - 1-7 august 2010. Va fi ceva special! Vom promova, vom susţine şi vom sprijini alăptarea prin diverse acţiuni (alăptare în public - genul acela de "flash mob" - ne întâlnim la o anumită oră, alăptăm şi apoi ne vedem de drum, întâlniri de mămici într-o cafenea, grup de sprijin în alăptare, concurs de fotografii cu premii şamd).
Subiectul principal al acestei săptămâni este "Doar 10 paşi - Iniţiativa spital prieten al copilului" (Baby-friendly Hospital).



Cei 10 paşi pentru o alăptare de succes vor fi descrişi aici, pe blog, amănunţit, câte 2 paşi pe zi.
Campania este organizată de mai multe asociaţii (voi reveni la momentul oportun cu detalii) şi va avea parte de prezenţa mass-mediei.

Dar, pentru a desfăşura această săptămână avem nevoie de voi - mămici care vă alăptaţi pruncii (şi nu numai!)! Fiţi alături de noi pentru a schimba cursul alăptării în România!


Posterul oficial al WABA, organizatorul Săptămânii mondiale a alăptării:

13 comentarii:

  1. Teoretic weekendul cu 1 august sunt la mare. Daca sunt in Bucuresti, incerc sa particip, mai ales ca am si o tema de dezbatere pentru tine :) Insa nu ma bag la flash-mob (nici n-am cu ce si oricum eu-s mai pudibonda, asa :))

    RăspundețiȘtergere
  2. daca ma pot implica de aici, o fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. @IlanaA.dezbatem, dezbatem!We placut la mare!
    @Ralus, fa-o! Ai experienta in alaptare, ai blog!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Rox, daca sti de alte evenimente organizate in restul tarii, te rog, anunta-ne. Pe mine ma intereseza Timisoara. Daca nu m-as pregati pt examen, m-as implica si in organizare. Dar cunosc si gravidute, si mamici care alapteaza, care s-ar bucura de intalniri.
    Multumesc. Lilla

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lilla, bafta la examen!

    Se poate participa daca organizeaza acolo, local, ceva.
    De ex., flash mob. - se aduna intr-un loc la ora stabilita (duminica va fi, dar vom comunica ora curand, alapteaza - se pot face poze, mici filmulete si apoi trimise catre noi si facute public.
    Sunt destule modalitati de a participa, chiar daca nu sunteti din Bucuresti!
    Puteti alapta in propria casa, va chemati prietene care alapteaza, fotografiati si trimite-ti catre noi.

    Sau faceti pliante (nu neaparat colorate, speciale samd - o simpla foaie alb negru la imprimanta!) cu cei 10 pasi pt o alaptare de succes si oferiti-i pe strada, in maternitati, la intalniri de mamici, cum si unde doriti si puteti samd. Filmati, fotografiati!
    Orice promoveaza alaptarea e binevenit!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt o mamica disperata. caut lapte matern pentru un bebe de 1 luna si o saptamana. ma poate ajuta cineva? multumesc frumos, carmen 0728 473 531 didinuska@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Didinuska, uite si aici:
    http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12491&view=next&sid=966c072959a387999d6128037e1575d2

    Si mai era o mamica, aici pe blog ii gasesti adresa de mail care dorea sa doneze.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sustinem orice initiativa legata de alaptare de pe plaja din Vama Veche in saptamana 1-7 august. O sa punem niste poze pe blog cu bebe alaptat la mare, e bine ?;-))

    RăspundețiȘtergere
  9. am incurcat borcanele, profilul, etc ...eu eram la vama veche :-))

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela, bucurati-va de soare, mare, aer si....alapteaza!
    Uite asa aflu cine are.......baghete fermecate!
    Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Rox, contributia noastra e aici: http://langamatei.blogspot.com/2010/08/povestea-noastra.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim14/8/10

    Nu-mi vine sa cred ca sint atitea femei care nu alapteaza!!! Sau care alapteaza o luna si apoi..."isi pierd laptele" ...E groaznic!
    Azi dimineata m-a sunat o mamica si mi-a spus disperata ca fetita ei de 3 luni nu mai vrea lapte praf si ca nu vrea si ca nu vrea...
    Saptamina trecuta m-a sunat sa ma intrebe ce pastile sa ia sa i se opreasca lactatia ca si asa nu are destul lapte.
    I-am spus: da deoparte laptele praf si las-o sa suga de la tine si o sa vezi ca o sa ai din nou lapte bun pentru papusica ta. O sa-ti fie de ajutor cind e cald afara si cind e frig si cind vin dintii si cind se sperie si oricind. Un copil TREBUIE HRANIT si LINISTIT la SINUL MAMEI.
    Pe o ureche i-a intrat si pe alta i-a iesit. Acum e disperata.
    Fetitei nu-i place laptele asta ( NAN), trebuie schimbat laptele, nu ia in greutate, nu se hidrateaza corect, regurgiteaza si plinge pina se invineteste..cite probleme pe care nu le-ar fi avut daca o lasa la sinul mamei ei.
    Imi zicea 'arunc atita lapte (praf), pe care dau atitia bani...de nu-l vrea simt ca innebunesc" . Oh da, innebuneste ca da bani? I-am zis " draga mea, asta nu e lapte aruncat si sa nu crezi ca valoreaza de fapt mare lucru, laptele tau a fost aruncat, laptele care i s-a cuvenit micutei tale, ala a fost ARUNCAT fara scrupule si LAPTELE DE MAMA E NEPRETUIT!!!".

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim, din pacate, da, procentul de copii alaptati e mic...si din ce in ce mai mic.
    Din fericire, in ultima vreme au fost o serie de actiuni pro-alaptare in toata tara.....nu stiu cat se va schimb adar e un mic pas inainte.
    Pana la urma ce a facut mamica, a reluat alaptarea?

    RăspundețiȘtergere