sâmbătă, 14 ianuarie 2012

La Leche League București - 1 an de întâlniri (oficiale)


Vă așteptăm în sediul Asociației pentru Naștere Naturală și Alăptare, la "Prăvălia părinților", sâmbătă, 28 ianuarie 2012, strada Muzelor, nr.9(în zona Piața Unirii, cu intrare din blvd. Națiunilor Unite), începând cu ora 16,30 pentru a ne aminti de .....anul trecut.

Sfârșitul lunii ianuarie marchează 1 an de când grupul La Leche League București a început să desfășoare întâlniri între mame și să ofere sprijin în alăptare.

Un an în care am văzut copii crescând, în care am cunoscut mămici deosebite, dedicate, dornice de schimbare, în care am oferit informație despre alăptare oriunde m-au purtat pașii - București, 2 Mai, Baia Mare, Deva și oricând.

La Leche League este o organizație non-profit, non-sectantă şi este sprijinită integral prin donații, taxe ale membrilor şi vânzări de materiale informative (cărți, broşuri, ghiduri șamd).

Filozofia organizației este exprimată în cartea “The Womanly Art of Breastfeeding”, manualul de bază publicat de către LLL, vândut în peste 3 milioane de exemplare, și este cuprinsă în următoarele concepte:

1.alăptarea este cel mai natural și simplu mod pentru a înțelege și satisface nevoile bebelușului;

2.mama și bebelușul au nevoie să fie împreună imediat după naștere pentru a stabili o relație satisfăcătoare și o producție de lapte adecvată;

3.în primii ani, bebelușul are o nevoie intensă de a fi cu mama lui, aspect de bază, și pentru satisfacerea nevoii de hrană;

4.laptele matern este alimentul cel mai bun pentru bebeluș;

5.pentru un bebeluș născut la termen, sănătos, laptele matern este singurul aliment necesar până când bebelușul arată semne că are nevoie și de alte alimente solide, cam în jurul jumătății primului an;

6.ideal, alăptarea va continua până când bebelușul și-a îndeplinit nevoia;

7.participarea activă a mamei la naștere ajută alăptarea să aibă un start bun;

8.alăptarea este îmbunătățită dacă cuplul o susține prin iubire. Relația unică tată-copil este un element important în dezvoltarea copilului;

9.o bună nutriție înseamnă o alimentație echilibrată și variată.

10.de la început, copiii au nevoie de îndrumare cu iubire, ceea ce reflectă acceptarea capacităţilor lor şi sensibilitate la sentimentele lor.

Vă mulțumesc din suflet pentru participarea la întâlnirile lunare, pentru donații, pentru zâmbetele voastre, pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ați împărtășit ori de câte ori ați avut ocazia, pentru că în fiecare zi învăț și încerc să mă perfecționez cu voi și prin voi, pentru fiecare îmbrățișare primită, pentru lecțiile de viață oferite, pentru susținere, înțelegere și continuitate!

Vă aștept cu mare drag să împărtășiți impresii, amintiri, vorbe bune, rele, critici, povești, și ce vă mai îndeamnă inima să scrieți sau să faceți, aici, în comentarii, pe Facebook sau la întâlnire.

Înscrieri se vor trimite la e-mail: laptematern@yahoo.com sau la telefon 0722509939, Rox.

4 comentarii:

  1. Nu pot sa cred! Un an de la acea prima intalnire LLL? Ce tare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Diana, aceea! Vroiam sa scriu anuntul pt. intalnirea lunii ianuarie si am realizat ca a trecut 1 an de atunci!Parca a fost ...ieri!

    RăspundețiȘtergere
  3. E atat de frumos montajul asta. abi astept sa va revad sambata. am mai anuntat inca 3 mamici mai noi in bransa si sper sa ni se alature si ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere