vineri, 31 iulie 2009

1-7 august 2009 - Săptămâna mondială a alăptării



Tema principală: Alăptarea, vitală în cazuri de urgenţă: sunteţi pregătiţi?

Obiective:
atragerea atenţiei asupra rolului vital pe care îl joacă alăptarea în situaţii de urgenţă în întreaga lume;
-accentuarea nevoii de protecţie şi de sprijin activ a alăptării înainte şi în timpul situaţiilor de urgenţă;
-informarea mamelor, comunităţilor, susţinătorilor, medicilor, asistentelor, guvernelor, agenţiilor de ajutorare, donatorilor şi mass-mediei cu privire la modul în care pot sprijini activ alăptarea, înainte sau în timpul situaţiilor de urgenţă;
-colaborarea între persoanele care cunosc alăptarea şi a celor implicaţi în situaţiile de urgenţă.


Motive:

- copiii sunt cei mai vulnerabili în situaţii de urgenţă - mortalitatea la copii este de două până la 70 de ori mai mare decât media din cauza diareeei, malnutriţiei şi a bolilor respiratorii.
-alăptarea salvează vieţi şi protejează copiii. Chiar şi când nu este o situaţie de urgenţă, copiii sub vârsta de 2 luni, nealaptaţi, au şanse de 6 ori mai mari de a deceda.
-situaţiile de urgenţă pot avea loc oriunde în lume, distrugând ceea ce este "normal", determinând părinţii să lupte pentru a face faţă şi copiii să devină vulnerabili la boli şi moarte.
-în timpul acestor situaţii, mamele au nevoie de suport activ pentru a continua sau a restabili alăptarea.
-pregătirea de urgenţă este vitală. Sprijinirea alăptării în situaţii normale consolidează capacitatea mamelor de a răspunde în cazuri de urgenţă.

Haideţi să susţinem, să protejăm şi să promovăm alăptarea în această săptămâna! Vă aştept aici pe blogul meu sau al vostru sau unde doreşte fiecare, cu un gând bun, o experienţă frumoasă, o poveste, o întâmplare, o fotografie sau orice care poate încuraja alăptarea!


Sursa: http://worldbreastfeedingweek.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu