marți, 30 august 2011

Postarea lunii august 2011 - Săptămâna Mondială a Alăptării

S-a scris și s-a discutat mult despre alăptare într-o săptămână unică în care am sărbătorit un act natural și normal.

Blogosfera feminină întotdeauna a avut un rol important în promovarea și susținerea alăptării. Reprezintă o sursă de informație benefică și nu este de ignorat.

Pentru prima oară în mulți ani o mică-mică parte din politicieni (în special, doamne), cu sau fără vreun interes la mijloc, au vorbit despre alăptare în Camera Deputaților.

Se dorește implementarea "Codului de marketing a substituenților de lapte matern" și în România. Nu, nu se va da lapte praf pe rețetă! Ci se va stopa reclama agresivă la laptele formulă, se vor căuta soluții astfel încât acesta să nu mai fie o primă opțiune/recomandare pentru mamele care întâmpină probleme în alăptare, ci se vor căuta variante pentru a ajuta mamele să alăpteze, va interzice personalului medical să promoveze substituenți prin afișe sau mostre gratuite samd
Diana(IBFAN) a explicat pe înțelesul tuturor acest Cod pentru a spulbera eventualele confuzii și nelămuriri.

Consider că este un pas mare în promovarea și protejarea alăptării și merită susținut!

Vă invit cu mare drag să citiți postările referitoare la alăptare și începând cu 1 septembrie 2011 să votați postarea care v-a plăcut cel mai mult. Și pentru că sunt povești ce ating corzi sensibile am să las posibilitatea selectării/votării mai multor postări.

Până atunci, dacă am omis o postare, din greșeală și nu cu intenție, vă rog scrieți-mi la e-mail laptematern@yahoo.com, până la 1 septembrie 2011, pentru a fi inclusă în votare - odată pornit sondajul nu mai poate fi modificat.

Și era să uit...........avem și premii!!!!!
Cea mai votată postare va fi premiată de către Iulia, deținătoarea blogului Eu și bebe, cu o bluză sau un maieu pentru alăptare discretă, la alegere, de pe site-ul Eu și bebe, următoarea va fi premiată cu un tricou special dedicat Săptămânii Mondiale a Alăptării 2011, iar locul 3 va beneficia de un medalion pro-alăptare.


Iulia precizează că Eu și bebe este un magazin de haine speciale pentru a fi purtate pe timpul sarcinii și atunci când doriți să alăptați discret.

"Aceste haine sunt foarte utile deoarece permit mămicilor să alăpteze discret în public. Puteți alăpta copiii în parc, la cumpărături, pe stradă, la restaurant, la nunți, la botezuri, cu sau fără sling/wrap/mei tai/ssc, fără ca cei din jur să-și dea seama ce faceți. Cel mai probabil, vor crede că țineti în brațe un copil care doarme."

Deci, să purcedem la.......citit și apoi, la votat. Să aveți spor!

Dezordinea cuvintelor

E-Sanziana

De printre nori

Gânduri pentru Ana

Bogdana:
episodul 1
episodul 2
episodul 3
rolul tatălui


Madimih



Onixa


Pitici cu lipici

Cojocarii

Armonii

Matei cel mic

Cei 3 ciobănei

Însemnări de zi cu zi

Alex crește:
de pe Fb adunate
experiența 2
experiența 3

Mult succes!
Și mii de mulțumiri pentru că postați despre alăptare!!!!

7 comentarii:

  1. Greu de votat de data asta, asa multe postari faine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra, fiind modesta, nu a trimis probabil postarea de pe bebster. E scrisa cu suflet cald de mama si merita sa fie citita: http://bebster.ro/articole/de-ce-am-ales-sa-alaptez-dupa-varsta-de-doi-ani

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ralu', grea alegere!
    @MoniQ, am optat doar pentru postarile sccrise in Saptamana Mondiala a Alaptarii.
    Alexandra scrie si simte frumos, deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim ca ne-ai inclus si pe noi:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia astept sa dau premiul... Succes mamicilor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Fetelor sunteti grozave!!
    Abia acum am terminat de citit toate postarile si recunosc ca desi m-am votat pe mine sunteti cu mult mai vrednice sa castigati voi. M-ati facut sa plang, sa rad, sa oftez...
    Ce frumos e sa fim toate adunate impreuna ptr acelasi scop. Va imbratisez pe toaate si desi imi doresc tare mult o bluza ptr alaptat, o sa ma bucur foaaaarte mult ca una dintre voi sa se bucure de ea ptr ca merita.
    Va tzuc. va tzuc. vatzuc.

    RăspundețiȘtergere