joi, 30 iulie 2009

Zece paşi pentru o alăptare de succes

1. Existenţa în formă scrisă a unei politici de promovare a alăptării ce este comunicată periodic întregului personal medical.
2. Instruirea întregului personal medical în vederea dobândirii abilităţilor necesare pentru implementarea acestei politici.
3. Informarea tuturor femeilor însărcinate despre avantajele alăptării şi modul de gestionare a acestei practici.
4. Sprijinirea mamelor pentru a putea începe să îşi alăpteze bebeluşul la maxim o jumătate de oră de la naştere.
5. Intruirea mamelor cu privire la cum se alăptează şi cum pot să menţină secreţia de lapte chiar şi atunci când sunt despărţite de copiii lor.
6. Hrănirea nou-născuţilor exclusiv cu lapte matern, cu excepţia cazului în care medicul recomandă altceva.
7. Adoptarea sistemului de „rooming in”, ce presupune ca mamele şi copiii să rămână împreună 24 de ore din 24.
8. Încurajarea alăptării la cerere.
9. Evitarea folosirii tetinelor sau suzetelor în cazul copiilor care sug la sân.
10. Încurajarea înfiinţării de grupuri de sprijin pentru mamele care alăptează şi îndrumarea lor către aceste grupuri la ieşirea din spital.

Sursa: UNICEF.org

2 comentarii:

  1. Din pacate nu este incurajata alaptarea...nu li se explica mamelor toatre avantajele...ceea ce amobservat pana acum este ca medici barbati sunt ceei care promoveaya si explica avantajele si motivele pro si contra! eu recunosc ca am fost determinata sa nu renunt sub nici o forma la alaptat de catre dl doctor Pop-Began, care nici macar nu a fost medicul nostru, dar am participat la un curs tinut de dumnealui la First Bebe. Cred ca personalul medical ar trebui sa sprijine mai mult alaptarea si sa o incurajeze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru prelungirea alaptarii, daca mama trebuie sa se intoarca la lucru ,puteti incerca si o pompa manuala de san(nu foarte scumpa) si apoi utiliza biberonul dar cu laptele mamei.

    RăspundețiȘtergere