vineri, 14 august 2009

Săptămâna alăptării în parcul Cişmigiu





Mâine, ne puteţi găsi în parcul Kiseleff, între orele 18 şi 20.30. Vă aşteptăm!

8 comentarii:

  1. Anonim15/8/09

    O remarca: nu e bine pentru copii sa poarte tricourile respective. Astfel 'inscriptionati', ei sunt in atentia publicului, iar copiilor le dauneaza sa fie aratati cu degetul, ei nu inteleg ce se intimpla si sunt intimidati. Nu au nici o 'vina' pentru faptele bune ale mamelor lor.
    Ce ar fi daca am vedea copii purtind tricouri cu:
    - borcanele cu mincare de la Nestle taiate (pentru cei care nu au primit decit mincare gatita de mama)
    - nota 4 taiata (pentru cei care sunt premianti)
    etc?

    Ioana, Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ioana, e doar pentru campanie.Si iti spun sincer ca nu au fost aratati cu degetul, au fost chiar admirati.Iar pe D. chiar l-am surprins cu un alt baietel, care il intreba ce are el pe tricou.Si stii ce i-a raspuns?"Eu pap titi de la mama, ata nu e sanatos".
    Da, da, o sa zici ca are influente.Wrong!
    Stie ce e bun pentru el! Si as amai avea exemple dar nu le scriu ca sa nu fie interpretate gresit.
    Ce scrii tu, pentru mine intra in categoria de prejudecata.
    Iar exemplul cu Nestle nu l-ai nimerit.In lume exista zeci de produse gen tricouri, sepci, genti samd cu produse de la Nestle - vezi pe net boicotul Nestle, f renumit, pt. ca aceasta firma a incalcat de multe ori Codul de marketing.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim15/8/09

    Copiii nu trebuie sa faca reclama pentru nimic si nu trebuie sa fie expusi publicului (din partea caruia vor exista intotdeuana doua tipuri de feedback: pozitiv, prin lauda si admiratie sincera, si negativ, prin sicanari, mistouri). Parintii trebuie sa le apare dreptul la intimitate, la sfera lor privata, ca sa zic asa. Ei sunt mici, nu se pot apara, nu stiu ce le face bine si ce nu. Chiar nu stiu. Abia mai tirziu, la adolescenta, incep sa li se lamureasca lucrurile.
    Nu stiu ce lucruri neortodoxe a facut Nestle, habar n-am. As fi putut scrie si Hipp, de exemplu. Ideea era alta, cred ca ai inteles ce am vrut sa zic.

    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt si eu o mamica care a vrut sa particpe la actiunea din parcul Tineretului, dar din motive obiective nu am reusit si imi pare rau...ca sa intelegi mai bine ceea ce urmeaya sa spun Ioana.
    Ioana eu cred ca fiecare mama are dreptul sa isi creasca copilul asa cum doreste. Fetita mea are doar 8 luni, dar as fi fost mandra sa poarte un tricou pentru campanie. De ce? Ca sa invete de mica sa isi spuna punctul de vedere, sa aibe o opinie!
    Cum altfel ar fi mai frumos decat prin copii sa se promiveze alaptarea?
    Esti mama? Eu una simt ca alaptarea este cel mai frumos inceput cu fetita mea...sa fim impreuna si sa cream o legatura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim15/8/09

    Point-ul comentariilor mele nu era alaptarea, ci am vrut sa spun doar ca nu mi se pare ok chestia cu tricourile copiilor. Copiii nu trebuie sa fie flagurile parintilor. As fi avut aceleasi comentarii daca ar fi fost o campanie de sustinere a alimentatiei bio (de exemplu). Campania in sine este ok, aici nu e nimic de criticat, ci numai cuvinte de lauda.
    Sunt mama, dar inainte de asta sunt si un fost copil, sa zic asa, care a fost expus de parinti publicului. Tricou n-am purtat, dar daca ar fi fost o campanie si pentru chestia aia, ai mei nu ar fi ratat ocazia, sunt sigura. Inca o data: copiii nu trebuie sa 'militeze' pentru idealurile parintilor lor, ei trebuie protejati de ochiul public. Nu stiu cum ar trebui sa fie o campanie pentru alaptare fara sa se expuna copiii. Un copil la 8 luni nu are o opinie proprie, nici macar la citiva anisori.

    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana, eu sunt perfect de acord cu tine. În principiu.

    Eu văd două chestii separate:
    1. Copilul care poartă tricouri/body-uri cu Eu sunt seful/ copil de bani gata/ o iubesc mai mult pe mama ... idiotenii funny dar nu prea, care atrag atentia asupra lui din ziua 1 cand parintele il imbraca cu asta.Wrong si intalnit pe toate drumurile.

    2. Copilul care vrea tricou cu superman si ajungand in parc se cearta cu altul cu tricou cu spiderman pt ca al lui e mai tare. Wrong deloc, alegerea lui, o face constient, o sustine daca si cum vrea.

    Pentru mine, copilul meu a purtat tricoul cu interzis biberoanelor din proprie initiativa. I-am povestit ca Irina a facut tricourile, ca a facut unele cu un bebe la san si unele cu interzis biberoanele. M-a intrebat ce-s alea :)

    I-am explicat cum unele mamici, din lipsa de informare si ajutor, nu le dau la copii ţiţi, ci un lapte praf amestecat cu apa. Mai avusesem o data in parc discutia asta cand a vazut un copil hranit cu biberonul si s a enervat ca acolo nu e apa, cum adica e lapte (era mai mic, nu bea lapte de vaca deloc pe atunci).

    Bun, dupa ce i am explicat foarte clar si corect ce face Irina si de ce, m-a intrebat: am si eu tricou? Nu stiu, vrei sa ai? Da, vreau! Si cum a venit, l-am spalat rapid si seara deja il purta.

    Nu ma simt deloc cu musca pe caciula, a fost alegerea lui facuta in cunostinta de cauza.

    Iar pentru un bebelus, sincer, decat sa poarte un tricou cu printesa lu' mama, mai bine poarta unul cu un biberon taiat.

    Parerea mea, evident.

    RăspundețiȘtergere
  7. interesant, eu chiar vroiam sa intreb cu pot face rost si eu de niste tricouri la fel pentru copiii mei. Buna idee! Excelenta initiativa!

    RăspundețiȘtergere